08 december 2018

CDA Brabant in de Schakel en goed nieuws ondertunneling

Dat zowel de lokale CDA-afdeling als de gemeente met beide benen in de provincie staan, bewijst de afgelopen periode maar weer eens. De ALV van het CDA Brabant deed de Schakel in Gilze aan, daags nadat de provincie en het rijk hadden toegezegd mee te investeren in beide tunnels die de huidige spoorwegovergangen gaan vervangen. Lenie Schuermans spreekt zich opnieuw duidelijk uit voor senioren terwijl een van onze jongste leden, Jens Peter Frankemölle, een plek op de kieslijst voor Provinciale Staten heeft. Als kers op de taart neemt onze Alwijn ten Cate een prominente 2e plaats in op de kieslijst voor het waterschap.

Zaterdag 24 november vond in De Schakel in Gilze de Algemene Ledenvergadering plaats voor de CDA-leden uit Noord-Brabant. Dat het provinciaal CDA-bestuur voor deze locatie heeft gekozen is te danken aan Alwijn ten Cate, CDA-commissielid ruimte uit Rijen. Voor het bestuur van CDA Brabant een eyeopener en zeker niet de laatste keer  dat men van De Schakel gebruik wenst te maken. Hiermee staat Gilze weer eens mooi op de kaart.

De bijeenkomst was in de eerste plaats bedoeld om de kandidatenlijsten voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de Waterschappen vast te stellen. Alwijn ten Cate staat trots op de 2e plaats voor Waterschap Brabantse Delta terwijl Jens Peter Frankemölle plaats 38 inneemt op de kandidatenlijst van Provinciale Staten. Wij wensen beide kandidaten veel succes op 20 maart a.s.

Ook kwam de beide verkiezingsprogramma’s ter sprake. Naast aandacht voor jongeren heeft ons raadslid Lenie Schuermans specifiek aandacht gevraagd voor senioren. “Zorg dat er in het verkiezingsprogramma voldoende aandacht is voor vergrijzing. Neem hiervoor contact op met KBO Brabant die ook bezig zijn met hierop beleid te maken”, was haar oproep. Een levendige discussie over het belang van een goed doelgroepenbeleid in de provincie barstte hierop spontaan los.

Spoorwegovergangen Rijen

De spoorwegovergangen in Rijen aan de Julianastraat en Oosterhoutseweg zijn al jaren een punt van discussie, zowel in de politiek als met bewoners. Haalbaarheid en noodzaak van ondertunneling aan de Julianastraat worden door enkele politieke partijen en bewoners in twijfel getrokken. Het CDA is dan ook blij met het bericht (Provincie Noord-Brabant, 23 november jl.) dat onder beide spoorwegovergangen een tunnel komt. De hoeveelheid treinen tussen Breda en Tilburg zal de komende jaren namelijk groeien naar 24 tot 30 treinen per uur, aldus het programma Hoogfrequent Spoor.

We zullen dus vaker voor een dichte spoorboom staan, dan dat we daadwerkelijk kunnen doorrijden. Dit heeft negatieve gevolgen  voor zowel lokaal als doorgaand verkeer. Het CDA heeft het college altijd gesteund in haar pogingen om tot een oplossing te komen. Dat zowel rijk als regio gaan bijdragen betekent dat de tunnels een flink stuk dichterbij zijn. Dat is goed voor doorstroming en nog beter voor de veiligheid. Daarom wil ik iedereen hartelijk danken die zich de afgelopen jaren voor dit project heeft ingezet!

Meer informatie

Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel dan kunt u natuurlijk contact met mij opnemen, telefonisch via 0161 455 272 of digitaal via [email protected] of een berichtje op onze Facebookpagina.

Jac Wouters

fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.