25 mei 2023

CDA maakt zich zorgen over verkeersveiligheid Sportparkweg

Iedereen die wel eens met de auto van het sportpark in Rijen komt herkent het vast. Voordat je de Oosterhoutseweg opdraait, kijk je goed links en rechts. Van beide kanten komen fietsers maar auto’s zijn niet te zien. De fietsers zijn voorbij, je begint te rijden. Maar net voordat je de weg oprijdt zie je uit je linkerooghoek een auto aankomen. Dat was net op tijd.

Op zondag 14 mei ging het mis

Op zondag 14 Mei zijn vier personen gewond geraakt bij een botsing op de kruising van de Sportparkweg met de Oosterhoutseweg. De twee auto's waarin de slachtoffers zaten raakten flink beschadigd. Alle slachtoffers zijn op de plek van het ongeval behandeld door de hulpdiensten.

Verkeersveiligheid Gilze-Rijen

Het CDA is voorvechter van veilige verkeerssituaties en specifiek bij maatschappelijke locaties zoals sportverenigingen. Iedereen moet op een veilige manier op weg kunnen. Zeker op een locatie als de Sportparkweg waar dagelijks veel gebruik van wordt gemaakt door de vele (sport)verenigingen, zoals VV Rijen, HCGR, TPC Cash, RHV en Scouting. Daarnaast komen hier ook veel sporters en supporters van buiten de gemeente op bezoek die deze onoverzichtelijke situatie totaal niet kennen. Het is een kwestie van tijd tot het volgende ongeluk plaatsvindt met alle leed van dien voor de slachtoffers. Over deze kruising zijn inmiddels meerdere signalen ontvangen van een beperkt zicht op het tegemoetkomend verkeer vanuit de oude Rijksweg Breda-Tilburg.

Vragen aan wethouder en provincie

Veiligheid is één van de belangrijke thema's van het CDA. Wij maken ons zorgen over de veiligheid van deze kruising en willen niet wachten tot er weer een ongeluk gebeurd. Het CDA vraagt de verantwoordelijke wethouder verkeer om actie te ondernemen met betrekking tot deze verkeerssituatie. Het ongeval is gebeurd op een kruising met een provinciale weg, de Oosterhoutseweg. Het CDA Gilze en Rijen zal daarom ook via het CDA Brabant vragen over deze kruising stellen aan de provincie Noord-Brabant.

Het CDA Gilze en Rijen blijft zich inzetten voor een verbetering van de verkeersveiligheid in onze vier dorpen.

Contact met ons  kan via [email protected] of via [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.