08 maart 2018

CDA voor de bewuste samenleving

Onze gemeente is een gemeente voor en door mensen. Het gaat altijd om de mensen in Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen. Ook de leden van de CDA-fractie zijn inwoners van onze vier kernen. Onze raadsleden behartigen dus de belangen van al onze inwoners. Wat onze raadsleden doen, doen ze voor de inwoners in onze kernen.

Duidelijke informatie

De inwoners van onze gemeente hebben het recht om goed geïnformeerd te worden. Aan informeren gaat luisteren vooraf. Behalve zender is de gemeente dus ook ontvanger. Dat betekent dat de gemeente communiceert met de inwoners. Focusgroepen, buurtbijeenkomsten, werkateliers of informatieavonden in gemeentehuis of in culturele centra zijn hiervan voorbeelden. Daarnaast trekt het CDA zelf de kernen in om bij Buurtbewuste Bijeenkomsten van de mensen te horen wat hen beweegt.

Janet, waarom is duidelijk communiceren zo belangrijk?

“Onze gemeente moet allereerst rekening houden met de wensen en belangen van onze inwoners. Dat betekent dat onze gemeente die belangen moet kennen. Alle medewerkers van onze gemeente moeten dus spreken en schrijven in begrijpelijke taal. Wij als inwoners moeten daarnaast weten bij wie we op het gemeentehuis terecht kunnen. Of het nu gaat om problemen in de wijk, de aanvraag voor een traplift of een vergunning voor een aanbouw. Het gemeentelijk beleid staat ten dienste van de mensen in Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen. Daar maak ik me sterk voor!”

Lieke, waarom is woningbouw voor de kleine kernen (Hulten/Molenschot) zo belangrijk?

De leefbaarheid in onze kleine kernen wordt sterk beïnvloed door de (on)mogelijkheid te bouwen. Ik vind het voornamelijk voor starters belangrijk dat zij in Molenschot en Hulten terecht kunnen. Het aantal kinderen op de basisschool en bij de verschillende verenigingen staan onder druk. Voor de continuïteit van deze voorzieningen zie ik graag dat meer jonge gezinnen naar Molenschot komen. Daarnaast zou het goed zijn dat er, omdat de ouderen steeds langer thuis (moeten) blijven wonen, ook voldoende seniorenwoningen met bijbehorende faciliteiten gebouwd worden. Dit bevordert doorstroming van de oudere inwoners waardoor meer woningen vrijkomen voor gezinnen.

CDA Lokaal kiest nooit voor beleid om het beleid. Wij kiezen voor mensen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.