22 december 2020

CDA wenst iedereen goede dagen!

De laatste raadsvergadering van 2020 is alweer achter de rug. Het wordt rustig in politiek Gilze en Rijen. Tijd voor de feestdagen. Tijd voor een beetje rust.

We hebben een druk en vreemd jaar achter de rug. Eind vorig jaar kwamen de eerste geluiden over een nieuw virus uit China. Op dat moment wisten we nog niet dat dit virus de hele wereld op zijn kop zou zetten.

De gevolgen en soms ook het persoonlijk verdriet, zijn immens. Voor een heel grote groep mensen, zeker ook voor de jongere generaties, was 2020 misschien wel het meest ingrijpende jaar van hun leven. Ergens, wat verder weg, is er licht aan het eind van de tunnel maar voorlopig zit het land weer op slot. De kerstdagen zullen door alle noodzakelijke maatregelen anders zijn dan andere jaren. Dat beseffen we maar al te goed. Niet fysiek bij elkaar, hopelijk wel in elkaars hart.

En hopelijk vindt u net als wij voldoende lichtpuntjes in uw eigen omgeving. Lichtpuntjes voor ons dit jaar waren in ieder geval de saamhorigheid en het zorgen voor elkaar. 2020 liet ons opnieuw inzien hoe dankbaar we mogen zijn voor de vrijheid en zekerheid waarin we normaal gesproken leven.

En zoals anderen een lichtpuntje voor u zijn, zo hopen we dat u een lichtpuntje voor een ander kunt zijn. Als CDA hebben we in ieder geval geprobeerd wat vrolijkheid in deze donkere dagen te brengen. U zult de komende dagen vast en zeker onze banners of posters zien hangen, misschien zelfs een kaartje in de bus krijgen. Zo proberen wij op onze manier ook een lichtpuntje te zijn.

Na het kerstreces komen we weer bij u terug, om verder te praten over onze speerpunten zoals het centrumplan, de spoorzone, woningbouw, luchthavenbesluit en het sociaal domein.

Voor nu wensen we iedereen heel fijne kerstdagen toe en voor het nieuwe jaar veel geluk en gezondheid!

Janet Frankemölle, fractievoorzitter CDA Gilze en Rijen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.