07 oktober 2023

De militaire wijk bruist van activiteiten.

Een karakteristieke wijk, dat is wat de militaire wijk in Rijen -Zuid is. Vroeger was het de wijk waar het defensiepersoneel woonde, nu is het een wijk vol diversiteit. Het CDA was eerder dit jaar bij de opening van de buitententoonstelling 'Mijn wijk- mijn wereld' en afgelopen zaterdag was de première van de wijkfilm 'Kom binnen'. De cultuurcoach van Stichting Cultuurplaats brengt samen met de inwoners van de wijk mooie verbindende activiteiten voort.

In de militaire wijk gebeurt veel. De grote renovatie van de woningen door Leystromen valt meteen op en is nog in volle gang.  Ook de buitenruimte wordt door de gemeente onder handen genomen.  Het CDA vindt het belangrijk dat de plannen hiervoor samen met de inwoners tot stand komen (participatie). Leystromen investeert in de wijk en haar bewoners door bijvoorbeeld het Hoofdkwartier, aan de Karel Doormanstraat 58, mogelijk te maken. Mensen kunnen elkaar ontmoeten en activiteiten kunnen worden georganiseerd.   

Verbindende activiteiten

In mei was het CDA aanwezig bij de opening van de buitententoonstelling 'Mijn wijk- mijn wereld'. Kinderen hadden vanuit hun perspectief prachtige foto's en graffitikunst gemaakt over hun wijk. Dat varieerde van een foto met een prachtige wolkenlucht, liggend vanuit het gras tot de treinen die dicht lang de wijk rijden. Zie de foto bij dit artikel.

Afgelopen weekend ging de wijkfilm 'Kom Binnen' in première. Helaas lukte het ons niet om hierbij aanwezig te zijn, maar we hopen op korte termijn een nieuwe kans te krijgen.

Cultuurplaats

De cultuurcoach laat zien dat er heel veel mogelijk is. Het CDA ondersteunt dit werk van harte en vindt het belangrijk dat ook in de toekomst voldoende geld beschikbaar blijft voor Stichting Cultuurplaats. Zodat niet alleen de Militaire wijk blijft bruisen van activiteiten, maar dat ook andere wijken in de gemeente hiervan profijt kunnen hebben.

Contact met het CDA kan via onze fractievoorzitter Janet Frankemölle j.frankemolle@cdagilzerijen of via onze secretaris Connie Hartog [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.