02 februari 2024

Duidelijke communicatie blijft belangrijk speerpunt voor CDA

De gemeente moet inwoners op een duidelijke manier van informatie voorzien. Zo worden bijvoorbeeld communicatieplannen ontwikkeld en is de website pas vernieuwd. De gemeente maakt gebruik van meerdere manieren om informatie te delen. Naast de website gebeurt dat onder andere in het weekblad en via Facebook.

De gemeentelijke website https://www.gilzerijen.nl is vernieuwd. Het CDA vindt het belangrijk dat informatie makkelijk te vinden en te begrijpen is. Op de nieuwe startpagina komen niet alle onderwerpen direct in beeld. Daarvoor moet je op ‘meer onderwerpen’ klikken. Het CDA is erg benieuwd wat de ervaringen van inwoners zijn. Op de gemeentelijke website staat de vraag: wat vindt u van deze website? Hier worden tips of suggesties voor verbetering gevraagd. Ons advies: maak hier gebruik van zodat de website steeds beter toegankelijk wordt. Duidelijke communicatie betekent voor het CDA ook dat de gemeente goed bereikbaar is en zo snel mogelijk reageert op vragen of klachten. Ook als de gevraagde oplossing niet direct voorhanden is.

Investeren in communicatie  

Bij nieuwe ontwikkelingen is investeren in communicatie onmisbaar. De overgang naar de nieuwe regionale inkoop sociaal domein (WMO, jeugdhulp en participatie) was groot en is niet zonder slag of stoot gegaan. Inwoners, zorgverleners en ook de politiek zaten met veel vragen. Inmiddels is het eerste jaar voorbij en zou alles duidelijker moeten zijn. Het CDA vindt duidelijke communicatie naar inwoners en zorgverleners bij grote veranderingen zeer belangrijk. We zullen dit bij de commissie samenleving van 31 januari wederom tegen de wethouder zeggen en vragen wanneer het communicatieplan af is.  

Politiek en communicatie       

Politieke partijen moeten ook hun best doen om duidelijk te communiceren en te vertellen wat ze doen. We maken dankbaar gebruik van dit weekblad om te vertellen wat we willen bereiken en belangrijk vinden. Maar politiek is geen éénrichtingsverkeer.  Het CDA gaat graag met inwoners van alle leeftijden, met organisaties en verenigingen in gesprek. Dat kan op een afgesproken locatie, tijdens spontane ontmoetingen of bij ons fractieoverleg. Vragen, opmerkingen of het maken van een afspraak? Stuur een mailtje naar onze fractievoorzitter: [email protected] of naar Connie Hartog [email protected]       

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.