20 oktober 2023

Goed nieuws. Het VIP kan door!

Met dit artikel sluiten we een onzekere periode af. Het VIP kan door. Het CDA heeft grote waardering voor de vasthoudendheid van het VIP. De afspraken om toe te kunnen treden tot het samenwerkingsverband “Basisondersteuning” zijn voor het VIP voldoende verbeterd. De handtekening is gezet!

Ruim een jaar na de eerste onrust kunnen we nu opgelucht ademhalen. De werkwijze van VIPvoorElkaar blijft behouden. Het VIP heeft daarnaast net zoveel zeggenschap over de inzet van het subsidiegeld als de andere organisaties in het samenwerkingsverband. De andere partners zijn Contour de Twern, MEE, IMW Tilburg en IMW Breda.  

Moties en vragen

Het CDA heeft het afgelopen jaar op meerdere momenten samen met andere fracties aandacht gevraagd voor het VIP. Moties, werkbezoeken, mondelinge en schriftelijke vragen maakten hier deel van uit. We vonden het ondenkbaar en onwenselijk dat het VIP haar zeggenschap zou verliezen en op zou gaan in een grote organisatie. Gelukkig kreeg het VIP extra tijd van de beoogde partners om hun wensen en bedenkingen in te brengen.

Handtekening VIP

Tijdens de gemeenteraadvergadering van 2 oktober jl. deed wethouder Doremalen de mededeling dat de samenwerkingsovereenkomst door het VIP was ondertekend. Ook ontvingen de fracties een brief van het VIP met een duidelijk toelichting op hun besluit tot ondertekening van de overeenkomst. Het CDA is blij dat hiermee eindelijk een onzekere tijd voor het VIP is afgesloten. Goed nieuws, zeker ook voor alle inwoners van onze gemeente. 

Samenredzaamheid

Het VIP voor Elkaar met de vele vrijwilligers is onmisbaar in een gemeenschap waar betrokkenheid op elkaar hard nodig is. Een mooi woord in het sociaal domein is ‘samenredzaamheid’.  Dat betekent dat je bijvoorbeeld in de buurt voor elkaar klaar staat. Het VIP is bij uitstek een plek waar samenredzaamheid vanzelfsprekend is. Heel veel vrijwilligers staan dag in dag uit klaar voor de ander zonder daarvoor een tegenprestatie te verlangen.

Wilt u contact met het CDA over dit artikel, over andere zaken of kennismaken met onze fractie stuur dan een mailtje naar Janet Frankemölle  [email protected] of [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.