24 februari 2021

Nu doorpakken, woningen bouwen!

Het CDA maakt zich sterk voor het bouwen van woningen, want er is een groot tekort aan woningen. Huizenprijzen stijgen sterk en het is voor velen lastig om een geschikte huurwoning te vinden. In het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamer staat dat het CDA een miljoen nieuwe huizen wil bouwen. Om dit plan te kunnen realiseren stelt het CDA voor 1 miljard euro beschikbaar te stellen voor een Nationaal Fonds voor woningbouw. Het CDA wil dat het volgende kabinet een Nationaal Garantiefonds optuigt voor nieuwbouwwoningen om nieuwe projecten aan te jagen en te voorkomen dat de woningbouw bij tegenslag stil komt te liggen.

CDA-gedeputeerde Erik Ronnes is vanuit de provincie bezig om veel woningbouw in de regio’s Tilburg en Breda mogelijk te maken. Raadscommissielid Ruimte en secretaris van het CDA Brabant Alwijn ten Cate is daar blij mee en vraagt in de provincie aandacht om te bekijken of een deel niet in onze gemeente gebouwd kan worden.

In Gilze en Rijen gaat ook de schop in de grond. Als CDA hebben we ons sterk gemaakt voor het opvoeren van de bouwproductie in onze gemeente. Onder leiding van wethouder Sandra Diepstraten is de doelstelling om meer dan 150 woningen per jaar te bouwen. Afgelopen woensdag 19 februari was er in dit kader goed nieuws. De Raad van State heeft definitief het bestemmingsplan Laarspad goedgekeurd. Deze 64 woningen zijn hard nodig in Gilze. Raadslid Jac Wouter heeft zich sterk gemaakt voor dit project. Daarom steken we nu daar de schop in de grond.

Naast het Laarspad staan er in Gilze nog een aantal belangrijke woningbouwontwikkelingen op het programma. Te noemen vallen het Centrumplan Gilze waar momenteel voortvarend gewerkt wordt om het terrein bouwrijp te maken, maar ook nieuwe ontwikkelingen op het parkgedeelte van het Centrumplan en het bestemmingsplan De Wendel. Het CDA wil nu verder doorpakken. We besteden in volgende artikelen aandacht aan andere plekken waar nu echt de schop in de grond moet. 

Wilt u meehelpen met scheppen en doorpakken, neem dan contact met ons op: [email protected]

Alwijn ten Cate,

CDA commissielid Ruimte

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.