13 januari 2024

Samen voor een mooie gemeente.

Als eerste willen we iedereen een heel mooi 2024 toewensen! Het CDA zal ook dit jaar weer volop inzetten op samenwerking. Want alleen zo kunnen we het beste voor onze gemeente Gilze en Rijen bereiken. En die samenwerking houdt niet op bij onze gemeentegrenzen.

ABG

Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen vormen samen de ABG. Deze samenwerking is in 2016 gestart met één ambtelijke organisatie, verdeelt over de drie gemeentehuizen. Er zijn al heel wat hobbels genomen om te komen tot één ambtenarenkantoor. Het CDA vindt het belangrijk dat er door de ambtenaren onder één dak gewerkt kan worden en is hier al veel langer voorstander van. Binnenkort wordt in de drie gemeenteraden het raadsvoorstel besproken om aan het Anne Frankplein 12 in Rijen het kantoor te vestigen. Iedere gemeente behoudt daarnaast een eigen plek voor de bestuurszetel (college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad) en een balie voor publiekszaken.

Regionale samenwerking

Binnen de regio Hart van Brabant werkt onze gemeente samen met 10 andere gemeenten. In de regio werken we onder andere samen op het gebied van jeugdzorg.  Voor onze CDA-fractie is het belangrijk dat deze zorg van goede kwaliteit is en bereikbaar is voor kinderen en jongeren die dat nodig hebben.  Als dat kan zo dicht mogelijk bij huis. Soms is de benodigde zorg zo specialistisch dat dat niet kan. We vinden het heel belangrijk dat geld voor zorg ook daar terecht komt waar het voor is bedoeld. Naast samenwerking in het sociaal domein werkt onze gemeente bijvoorbeeld ook samen op het gebied van duurzame energie, natuur en klimaat. Dat kunnen we als gemeente niet alleen. Goede samenwerking met organisaties zoals de ZLTO en het Waterschap is hierbij van groot belang.

Lokale samenwerking

Laten we vooral onze lokale kartrekkers zoals Energie Gilze en Rijen, de NLGR en het GRIC niet vergeten. Onze CDA-fractie zet in op samenwerking met inwoners, verenigingen, organisaties en de andere politieke partijen. We willen samen de schouders eronder zetten voor een fijne en leefbare gemeente.

Contactgegevens CDA: Janet Frankemölle [email protected] of Connie Hartog [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.