Jac Linnemans

Nummer 9 op de kieslijst

Jac Linnemans op de kieslijst van het CDA-Hilvarenbeek

Soms kom je mensen tegen bij wie je je afvraagt: zijn er ook mensen die Jac niet kennen? Zo iemand is duizendpoot Jac Linnemans!

 

Jac, waarom wil jij je de komende jaren opnieuw inzetten voor de Hilvarenbeekse politiek?

 

“Op het moment dat ik in 2010 stopte als raadslid had ik er 24 jaar raadslidmaatschap opzitten. Eerst als raadslid voor het CDA in de gemeente Diessen en na de herindeling voor de gemeente Hilvarenbeek. Maar ook nu nog ben ik erg betrokken bij het CDA-Hilvarenbeek. Ik maak deel uit van het bestuur en volg de achterbanvergaderingen.  

Mijn belangstelling gaat uit naar de mensen in onze samenleving en dan vooral naar diegenen die het niet zo gemakkelijk hebben”.

 

Wie is Jac Linnemans?

 

“Ik ben geboren in Haghorst en na mijn studie aan de kweekschool in Den Bosch volgde ik nog de nodige cursussen op het gebied van computers en ICT. Na mijn huwelijk met Tonnie zijn we in Diessen gaan wonen, waar onze dochters Ingrid en Mariëlle zijn geboren. Inmiddels wonen we al 37 jaar in Baarschot en ik ben altijd actief geweest in het vrijwilligerswerk.  Als medeoprichter en hoofdredacteur van Deusone nam ik de politieke artikelen voor mijn rekening. Op die manier heb ik een mooi netwerk opgebouwd en leerde veel over de politiek. Die kennis kwam me goed te pas tijdens mijn latere politieke carrière als gemeenteraadslid.

Na mijn pensionering werd ik gevraagd als voorzitter van KBO-Diessen. Een van de belangrijkste doelen werd het aanpassen van De Eenhoorn voor de verschillende doelgroepen. Om de leefbaarheid in de kernen Baarschot, Haghorst en Diessen positief te beïnvloeden is Dorpscoöperatie Wij-wel opgericht. Ik ben actief in de werkgroep Leefbaar Baarschot en bij HALLO Haghorst. Ik krijg veel energie van deze groepen en ben blij dat ik dit vrijwilligerswerk kan en mag doen. Ik help graag anderen en hoop dat als de tijd komt dat ik hulp nodig heb, anderen mij helpen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om dingen samen te doen. Dat geldt ook voor de politiek. De komende jaren blijf ik me inzetten voor KBO-Diessen, Wij-wel én de politiek en me richten op de leefbaarheid in de kernen. Ik ga ervoor”.

door Carla Metz-de Bruin

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.