09 november 2021

Een geslaagde thema-avond Sport en Cultuur

Een geslaagde thema-avond

We kunnen wel zeggen dat het een héél geslaagde avond was met inspirerende sprekers.
De opening werd gedaan door Anke Koenen ( NR 3 op de kieslijst) die ons door heel de avond heen loodste. Vol enthousiasme vertelde ze waarom ze de politiek in wil en waarom ze het zo belangrijk vindt dat er vanuit de kleinere dorpen een vertegenwoordiging in de raad moet zitten.
Anke had ook het voorrecht om het verkiezingsprogramma 2022  te mogen overhandigen aan onze lijsttrekker Jan Goijaarts.
Zie het verkiezingsprogramma onder standpunten-verkiezingdprogramma-download ons.
Maar nu naar de sprekers; Yvette Bloemen sprak over het belang van Sport en Cultuur voor de leefbaarheid van de (kleine) kernen. Vol inspiratie nam zij ons mee is een tijdspad van af 2015 tot nu over de ontwikkelingen van het Omnipark Erp. Welke kansen er liggen voor de leefbaarheid in een kleine kern en waar kun je de verbindingen met elkaar aangaan voor de toekomst. Dit alles gericht op een gezondheid en leefbaarheid in een dorp vanaf piep jong tot stok oud.
Maarten van Bakel ( raadslid) vertelde over de financiële kant van sport in deze raadsperiode.
Om je een indruk te geven hier wat cijfers; 82% van de kosten van alle verenigingen wordt door de gemeente vergoed. De verenigingen krijgen voor ieder jeugdlid €14,90 subsidie en per G-lid een vergoeding van € 32.-. Alle verenigingen krijgen een basis vergoeding van € 530.- per jaar.
Als laatste spreker vertelt Inge van Dijk ( 2de kamerlid) ons over hoe het in Den Haag in de politiek gaat. En dat is echt heel anders dan lokaal. Inge heeft eerder als raadslid en wethouder in de lokale politiek gewerkt en ziet des temeer het belang van politiek bedrijven van onderaf. Ze zegt met kleine stapjes vooruit te komen in Den Haag.  Het besef van het belang van de lokale politiek brengt ze iedere keer weer onder de aandacht in het landelijke beleid. Zij is ervan overtuigd dat je meer bereikt als je weet wat er speelt in de maatschappij en daarnaar handelt in Den Haag.
Wij wensen Inge veel succes met het uitdragen van de CDA-waarden en normen.

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.