20 december 2023

Gemeente Meierijstad organiseert inloopbijeenkomst over de toekomst van de Steeg

Schijndel, 14 december 2023

Gemeente Meierijstad organiseert inloopbijeenkomst over de toekomst van de Steeg

In de gezellige ambiance van de Schaapskooi in Schijndel, vond op donderdag 14 december een bijzondere inloopbijeenkomst plaats, georganiseerd door de gemeente Meierijstad. Deze bijeenkomst, die in het teken stond van de reconstructie van de Steeg,
trok een geïnteresseerd publiek van omwonenden en andere belangstellenden.

Het doel van deze middag was helder: de gemeenschap informeren en betrekken bij de geplande vernieuwingen aan de Steeg, een cruciale verkeersader die loopt van de brug bij Heeswijk-Dinther tot aan de rotonde bij de randweg.
De rijbaan, die tekenen van slijtage vertoont, staat aan de vooravond van een grondige vervanging. Dit project omvat echter meer dan alleen een nieuwe laag asfalt.

Met een focus op veiligheid en toegankelijkheid, lichtte de gemeente toe hoe de nieuwe inrichting van de Steeg zal bijdragen aan een veiliger verkeerssituatie. Er wordt te hard gereden, en daarom zijn er maatregelen in het plan opgenomen om dit aan te pakken. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte, dankzij een breder fietspad dat wordt aangelegd. De aanwezigen, die onder het genot van koffie en thee de plannen konden inzien, werden aangemoedigd hun mening en input te delen. Diverse tekeningen en foto’s illustreerden de aanstaande veranderingen, en ambtenaren die aan het plan hadden gewerkt, stonden klaar om vragen te beantwoorden.

Opvallend was de aanwezigheid van twee CDA-raadsleden, Rien Verhagen en Jankees Schwiebbe, die aandachtig de plannen bestudeerden en positief reageerden op de voorgestelde aanpassingen. Volgens hen zal de vernieuwde weg een significante bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in het gebied.

De bijeenkomst, die ook media-aandacht trok van TVSchijndel, vormde een belangrijk platform voor dialoog en interactie tussen de gemeente en haar inwoners. Het was een middag waarin de stem van de gemeenschap duidelijk hoorbaar was en waarin de toekomst van Schijndel's wegen met enthousiasme werd besproken.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.