15 januari 2018

Sportpark De Neul duurzaam prepareren voor goede toekomst..

CDA Meierijstad is blij dat er na ruim 5 jaar een concreet plan ligt voor de realisering van kunstgras bij VV Rhode op sportpark De Neul.

Gelukkig is door technische aanpassingen de kans op problemen bij “hoogwater” tot een minimum teruggebracht. Dit betekent dat verplaatsing van het sportpark niet meer strikt noodzakelijk is. Onze fractie is hier blij mee omdat wij van mening zijn dat er veel voordelen zijn als het sportpark op de huidige locatie - nabij het centrum van Sint-Oedenrode - gehandhaafd kan blijven. Niet alleen het financiële voordeel voor de gemeente speelt hierbij een rol. Ook het feit dat het complex voor iedereen makkelijk bereikbaar en toegankelijk is, is een belangrijk argument. Door de centrale ligging is het complex multifunctioneel inzetbaar, dus ook te gebruiken door andere clubs, verenigingen e.d.

In de Raadsvergadering van 18 januari 2018 wordt een krediet ter hoogte van bijna € 200.000 goedgekeurd om te onderzoeken hoe we Sportpark De Neul duurzaam droog kunnen houden en in kunnen richten naar de huidige standaard, waarmee de velden van VV Rhode kwalitatief verbeteren en langer bespeelbaar zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat dit alleen haalbaar is met het aanleggen van kunstgras.

Op 18 januari stellen we met de gemeente Meierijstad dit krediet beschikbaar als opmaat naar de realisatie van kunstgras in sportpark De Neul! 

Als het aan CDA Meierijstad ligt speelt VV Rhode vanaf september 2018 op kunstgras!

Maarten van Bakel / fractie CDA Meierijstad

FOTO: een grote delegatie van het CDA op werkbezoek bij VV Rhode.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.