25 maart 2024

Uitbreiding Mariaschool Erp: Een Toekomstbestendige Stap Voorwaarts

Goed Nieuws: De Mariaschool in Erp Gaat Groter Worden!

Twee jaar terug had de Mariaschool in Erp 205 kinderen. Nu zijn er al 253 kinderen en over tien jaar denken we zelfs dat het er meer dan 300 kinderen zullen zijn. Daarom is het heel fijn nieuws dat de school groter mag worden. 
In 2010 ging de Mariaschool open. Toen wisten de mensen al dat als er meer huizen in de wijk ‘de Bolst’ zouden komen, de school te klein zou worden. En ja hoor, 14 jaar later is het zover.
Op 4 april a.s. zal de gemeenteraad ja zeggen tegen het plan om de school groter te maken. Nu kan het beginnen!

Wij van het CDA Meierijstad zijn superblij met dit plan. We vinden het belangrijk dat alle kinderen in Erp lekker kunnen leren en spelen op school.Een school moet een fijne en veilige plek zijn, en daarom is het goed dat de school nu groter wordt.

Ook is het heel tof, hoe de Mariaschool, basisschool de Empel en de kinderopvang Bambino samenwerken. Zij zorgen ervoor dat tijdens de verbouwing sommige klassen tijdelijk naar basisschool de Empel kunnen.
Zo hebben de kinderen geen last van het lawaai en de rommel. Het is geweldig om te zien hoe iedereen in Erp elkaar helpt.

We zijn trots op hoe ze dit samen doen in Erp. We kijken er naar uit om te zien hoe mooi de school wordt en hoe blij de kinderen zullen zijn met hun grotere school!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.