14 mei 2022

Vertrouwen in de toekomst

Vertrouwen in de toekomst

Er ligt een goed coalitieakkoord “Thuis in Meierijstad” voor de periode 2022-2026 en het CDA kijkt met vertrouwen naar de toekomst van onze prachtige gemeente. Na het voorbereidende werk van de informateur is het onze formateur gelukt om verder te bouwen op het fundament dat de afgelopen 5 jaar is gelegd.
Er is een programma op hoofdlijnen gemaakt dat duidelijk richting geeft aan de toekomst, een programma dat houvast biedt.

Het CDA levert in deze coalitie twee wethouders. Naast onze lijsttrekker en zittend wethouder Jan Goijaarts is dat onze fractievoorzitter van de afgelopen 5 jaar Johan van Gerwen.  Johan is weliswaar nieuw als wethouder maar is gepokt en gemazeld in de politiek van Meierijstad en wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat onze beide wethouders uitvoering geven aan de afspraken die zijn gemaakt in het coalitieakkoord en staan voor de ontwikkeling van Meierijstad en het welbevinden van haar inwoners.  

Dit betekent ook dat er twee nieuwe CDA-leden aanschuiven in onze gemeenteraad. De huidige burgerraadsleden Maarten van Bakel en JanKees Schwiebbe, respectievelijk de nummers 8 en 9 op onze kieslijst vullen de opengevallen plaatsen op. Zij maakten ook de afgelopen vijf jaar deel uit van de CDA-fractie. Samen met de huidige fractieleden Anke Koenen, Rien Verhagen, Stefan van Kessel, Bertus van Berkel en Bram Brouwers vormen zij de CDA fractie die bestaat uit 7 personen. Wij weten dat ook zij het CDA gedachtengoed gaan vertegenwoordigen in onze gemeenteraad en zich net als onze wethouders voor de volle 100% inzetten voor onze gemeente.

Wij wensen als CDA alle wethouders en gemeenteraadsleden veel succes de komende jaren.

Namens het bestuur

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.