17 september 2019

3 oktober - De Enck: 1+1=3

Donderdag 3 Oktober a.s. organiseert KBO Brabant haar jaarlijkse congres in De Enck in Oirschot. En ook dit jaar is er weer een aansprekend onderwerp en interessante sprekers.

Thema

KBO-Brabant heeft 2019 uitgeroepen tot het jaar van de vrijwilliger. In een samenleving met een groeiend aantal ouderen dat tot op hogere leeftijd zelfstandig thuis woont, wordt een toenemend beroep gedaan op vrijwilligers. Hoe gaan we dat vormgeven en wat wordt de positie van deze vrijwilligers? Er zal een nieuwe verhouding ontstaan tussen beroepskrachten en vrijwilligers. Meerwaarde ontstaat wanneer overheid en maatschappelijk middenveld goed samenwerken: 1 + 1 = 3 !

Programma

Voorzitter Leo Bisschops van KBO-Brabant luidt de middag in met een schets van de problematiek.

Minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport licht zijn programma Langer Thuis toe.

Marianne van der Sloot, gedeputeerde (CDA) met de portefeuille Samenleving, Cultuur en Erfgoed bij de provincie Noord-Brabant, gaat in op het belang van vrijwilligers voor het blijfklimaat in Brabant.

Onze derde prominente spreker over het thema is Alex Brenninkmeijer, hoogleraar, voormalig ombudsman en auteur van het net verschenen boek Moreel leiderschap.

In het laatste programmaonderdeel gaat dagvoorzitter Ton Verlind in gesprek met teams van vrijwilligers en beroepskrachten die samen de optelsom hebben gemaakt resulterend in een succesvol Brabants initiatief.

Datum en tijd

Donderdag 3 oktober 2019
12.30 uur - start met lunch
13.30 uur - start inhoudelijk programma
16.15 uur - afsluiting met hapje en drankje
17.00 uur - einde

Locatie

De Enck
De Loop 67
5688 EW Oirschot

Update 25 september: Helaas zijn alle 320 stoelen in De Enck voor deze bijeenkomst inmiddels al vergeven. Er bereiken ons veel reacties van mensen die er graag bij zouden zijn. Er is gekeken naar mogelijkheden om het aantal plaatsen uit te breiden (bijv. d.m.v. videoschermen in andere ruimten), maar helaas is dat niet mogelijk. Wel zal KempenTV de bijeenkomst integraal opnemen en op een later moment uitzenden.

Het jaar van de vrijwilliger: 1 + 1 = 3 !

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.