22 november 2017

Even voorstellen: Lily

Sinds kort is onze fractie uitgebreid met een nieuw burgerraadslid: Lily Maaref. Lily stelt zich graag aan u voor!

"Ik ben Lily Maaref, geboren in Iran en ben met mijn man 15 jaar geleden naar Nederland gevlucht vanwege ons christelijk geloof. We zijn 14 jaar geleden in Middelbeers komen wonen. Wij hebben 3 kinderen in de leeftijd van 15, 12 en 10 jaar. Mijn man is 2 jaar geleden overleden aan kanker. Ik heb in Iran de opleiding Wetenschappelijk Onderwijs bodemkundig engineering gevolgd. In Nederland heb ik de opleidingen apothekersassistent en HBO ergotherapie gevolgd."

Vanaf haar kindertijd is Lily geïnteresseerd in politiek maar in Iran is het als christen verboden daar iets mee te doen. Sinds vorig jaar is Lily op zoek gegaan naar een politieke partij die bij haar standpunten aansluit. Lily heeft voor het CDA gekozen omdat ze gelovig is en iets wil betekenen voor mensen. Het CDA is in haar ogen een partij die dicht bij de mensen staat, die luistert en partijen wil verbinden. En vooral, die samen met mensen werkt aan een duurzaam en leefbare gemeente.

Mijn interesses liggen op het gebied van veiligheid, zorg en integratie. Het CDA in Oirschot zet in op betere integratie van nieuwe bewoners. Het is ontzettend belangrijk dat nieuwe inwoners zich zo snel als mogelijk thuis voelen in onze gemeenschap. Ik zelf heb bijvoorbeeld bewust afstand genomen van een dubbele nationaliteit omdat ik me Nederlander voel en me daar ook naar wil gedragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.