Alexander van Holstein

#5 | Middelbeers

Ik woon in Middelbeers, samen met mijn vriendin en haar twee opgroeiende kinderen. In het dagelijkse leven ben ik strategisch adviseur bij de gemeente Tilburg, op het gebied van informatievoorziening en -technologie. Ik houd me ook bezig met de impact van digitalisering, op de gemeentelijke organisatie en de samenleving.

Voor verenigingen zet ik me graag in, ze brengen mensen samen. In mijn vorige woonplaats was ik actief in allerlei besturen. Ook was ik ledenraadslid bij een lokale, coöperatieve bank. In 2010 werd ik gekozen in de gemeenteraad van de gemeente Waalre. In deze gemeente was ik zes jaar wethouder. Ik hield me bezig met financiën, dienstverlening, sport en cultuur, maatschappelijk vastgoed en de openbare ruimte.

Nu ik in Middelbeers woon, ben ik vrijwilliger bij Scouting Don Garcia Moreno en zet ik me in voor het CDA.
Speciale aandacht heb ik voor de leefbaarheid van onze woonomgeving. Denk aan onze dorpskernen, het monumentaal erfgoed, het verenigingsleven en de natuur. Ook ondernemers (waaronder winkeliers en horeca) en bijvoorbeeld de bibliotheek zie ik als belangrijke spelers.

Samen doen is voor mij naar elkaar luisteren, elkaar begrijpen en samen de schouders eronder zetten. Dat werkt, zo heb ik ervaren. En dat vind ik bij het CDA.

Speciale aandacht heb ik voor de leefbaarheid van onze woonomgeving. Denk aan onze dorpskernen, het monumentaal erfgoed, het verenigingsleven en de natuur.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.