stylish gray curvy background abstract design

Femke Verhagen

12 | Oostelbeers

Ik woon al heel mijn leven in Oostelbeers. Ook ben ik regelmatig in Nijmegen, waar ik binnenkort de studie Geografie, Planologie en Milieu afrond aan de Radboud Universiteit. Mijn afstudeerscriptie gaat over de rol van woningcorporaties binnen de energietransitie. Daarnaast volg ik de minor International Land and Water Management in Wageningen.

Ik zet me graag in voor ons dorp. Ik geef turnlessen bij Doreo in Middelbeers en ben lid van het CDA. Voor mij is het belangrijk dat inwoners het fijn hebben in onze gemeente. Daarbij voel ik me extra betrokken bij toekomstbestendig bouwen en de agrarische sector.

Bij toekomstbestendig bouwen spelen vraagstukken (zoals uitbreiding en duurzaamheid) waarvoor ik mijn kennis graag inzet. In de agrarische sector bewonder ik het doorzettingsvermogen, de flexibiliteit en de innovatiekracht van agrariërs. Daar mag meer waardering voor komen, meer medewerking van de overheid. Bijvoorbeeld bij transities in stalsystemen en voermaatregelen of bij verbreding van activiteiten. Ook de begeleiding van ‘stoppers’ kan beter; zowel emotioneel als hoe om te gaan met de vrijgekomen bebouwing.

Samen doen betekent voor mij: samen bouwen aan de toekomst. Geen gouden bergen beloven, maar samen praktische en haalbare oplossingen vinden. Dat lukt, als je goed naar elkaar luistert. Ik draag daarbij graag de stem van onze jongeren uit.

Samen Doen werkt als je goed naar elkaar luistert. Ik draag daarbij graag de stem van onze jongeren uit.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.