Fons Peeters

Fractievoorzitter

Fons Peeters nieuwe lijsttrekker CDA Oirschot – De Beerzen

De leden van het CDA hebben Fons Peeters unaniem gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van maart 2022. Fons, nu raadslid, is ook nieuw beoogd fractievoorzitter.

Fons Peeters (42) is geboren en getogen in Oostelbeers. Sinds 2006 woont hij in Oirschot, in de nieuwbouwwijk Moorland. Fons is sinds 2020 werkzaam als adviseur Milieu bij de gemeente Tilburg. Daar houdt hij zich bezig met de afweging van milieuaspecten bij ruimtelijke ontwikkelingen.

Vertrouwen
Fons: “Ik ben blij met het vertrouwen van de leden. Ik vertegenwoordig hen graag; we zijn een fijne lokale partij met leden die op allerlei manieren actief zijn in Oirschot, Spoordonk en De Beerzen. Hierdoor weten we goed wat er speelt. Zelf was ik onder andere jarenlang actief lid en bestuurslid bij volleybalclub ODI en Harmonie De Vriendschap. Nu ben ik actief lid van R&TC De Pedaleur en de E.O.Z.C.”

Gemotiveerd

Fons: “Ik ben zeer gemotiveerd voor mijn nieuwe rol. Oirschot is een prachtige gemeente, waarin het fijn wonen is. En dat moet zo blijven, waarbij onze eigen jeugd ook kans moet houden op een eigen woning. Ik zeg altijd: Oirschot is groot in kleine dingen. Soms zijn het juist de kleine dingen, de kleine initiatieven, die een extra zetje in de rug nodig hebben. De gemeente kan dan een handje helpen. Daar span ik me graag voor in. Daarbij draag ik de lokale verenigingen een warm hart toe. Zij vervullen een belangrijke rol in de samenleving en hebben goede voorzieningen en ondersteuning nodig. Ik vind het belangrijk dat de gemeente daar haar rol en verantwoordelijkheid in blijft pakken.”

Oirschot is groot in kleine dingen. Soms zijn het juist de kleine dingen, de kleine initiatieven, die een extra zetje in de rug nodig hebben.

Samen
Fons: “Ik kijk ernaar uit om me, samen met de leden van het CDA, in te spannen voor een veilig, leefbaar en nog mooier dorp. Daar betrekken we natuurlijk onze inwoners bij. Want als we samen praten, denken en doen, komen we tot de beste ideeën en resultaten. Goede ideeën van inwoners zijn bij mij en onze fractie altijd van harte welkom."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.