Joep van de Ven

Gemeenteraadslid | Kandidaat Wethouder

Ik ben geboren en getogen in Oirschot. Ik studeerde Milieukunde en werk nu bij de provincie Noord-Brabant aan het oplossen van de stikstofcrisis.

In mijn vrije tijd zet ik mij graag voor Oirschot in. Als tiener deed ik dat al bij de Katholieke Plattelands Jongeren. Ook was ik tien jaar bestuurslid van wielervereniging De Pedaleur. We ontwikkelden onder andere mountainbikeroute ‘De Witte Bergen’. Ook ben ik lid van gilde Sint Joris, voor de gildemanifestatie was ik vijf jaar secretaris.

Een aantal jaren geleden richtte ik met een aantal jonge mannen het leefbaarheidsplatform Dorpscafé Spoordonk op. We startten de dialoog op over de herbestemming van de kerk. Mooi dat dit leidde tot een multifunctioneel dorpshuis. Ik zou graag zien dat er meer burgerinitiatieven ontstaan en een kans krijgen. Ook maak ik me wel eens zorgen. Bijvoorbeeld over het verdwijnen van de melkveehouderij. Veel grasland verdwijnt daarmee en dat is niet goed voor de benodigde variatie in de natuur.

Samen doen betekent voor mij verbinden. Ik vergroot niet graag verschillen uit, maar zoek naar overeenkomsten. Zo kom je samen verder. Daarom ben ik ook al 12 jaar lid van het CDA. Ik sta open voor nieuwe ideeën en
nieuwe wegen. Daarom stel ik me nu ook beschikbaar voor de rol van wethouder. Laten we samen gaan voor het algemeen belang.

Samen doen betekent voor mij verbinden. Ik vergroot niet graag verschillen uit, maar zoek naar overeenkomsten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.