Ruben van der Schoot

17 | Oirschot

Ik woon in Oirschot en volg de lerarenopleiding Maatschappijleer aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hierin komt ‘de politiek’ natuurlijk vaak aan bod. Daardoor groeide mijn interesse en meldde ik me in 2021 aan bij het CDA in Oirschot.

Ik wil graag ‘leren’ en had een goede indruk van de aanwezige deskundigheid in deze partij. Ik ga regelmatig een dagje naar Den Haag om debatten te volgen. Daarnaast houd ik ook van heel andere dingen; basketbal, sportschool, uitgaan, leuke activiteiten organiseren en doen met mijn studievereniging en het volgen van de Formule 1. Graag zet ik me in voor jongeren in ons dorp. Wat ik specifiek voor jongeren belangrijk vind? Dat zijn bijvoorbeeld goede uitgaansgelegenheden en evenementen en voldoende woningen. Ook ik ben vaak ongerust of ik in dit prachtige dorp kan blijven wonen door het woningtekort en de hoge prijzen.

Ook belangrijk voor mij: we leven in een tijd waarin het publieke debat verhardt. We moeten voorkomen dat dit ook gaat gebeuren in onze gemeente. Alleen zo kunnen we de Brabantse gezelligheid, die diep geworteld zit in Oirschot, waarborgen.

Wat ik specifiek voor jongeren belangrijk vind? Dat zijn bijvoorbeeld goede uitgaansgelegenheden en evenementen en voldoende woningen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.