04 april 2024

Voorstelrondje fractievoorzitter Geertje Mink

1. Wat is je naam en wat doe je graag in je vrije tijd?  

Geertje Mink, 30 jaar en woonachtig in Oisterwijk. In mijn vrije tijd ben ik graag met familie en of vrienden, dagjes weg, terrasje pakken, hapje eten, shoppen en naar het strand even heerlijk uitwaaien. Omtrent mij hobby, raadslid, ben ik graag in gesprek met burgers. 

2. Wat heeft je geïnspireerd om raadslid te zijn?  

Vanaf jongs af aan, was ik aan het zoeken hoe ik mensen kan helpen/ luisterend oor en vooral in te zetten voor je eigen gemeente. Politiek was voor mij dan ook vanaf jongs af aan al heel interessant en zodoende heb ik mij daarin verdiept. Mijn vader was zelf ook politiek actief. En als mijn vader dan thuis kwam, vroeg ik meteen, Hoe was het? Zullen wij even buiten gaan zitten om het te bespreken? Zo is het balletje gaan rollen en ben ik benaderd om het nieuwe CDA weer een leven te geven. Eerst in het bestuur en daarna in de raad.

3.Waar kom je vandaan en wat vind je het leukst aan die plek?  

Ik ben geboren in Leiden. Als baby mijn eerste jaar in Nieuw-Vennep gewoond en tot mijn 11e in Drenthe, waarna ik naar het mooie Brabant, Oisterwijk ben gekomen. Ik woon nu zo’n 19 jaar in het mooie Oisterwijk.

2.Wat zijn de belangrijkste kwesties waarvan je denkt dat ze aandacht verdienen in ons gemeentebestuur?  

Woningbouw voor jongeren/ starters maar ook voor ouderen. Leefbaarheid en Participatie. Hier zet ik mij vanaf het begin al voor in. 

 

4.Wat is een interessant feitje over jezelf dat mensen misschien niet weten?  

Ik heb altijd al eens in een serie of film willen spelen. Toen ik jong was, speelde ik met mijn vriendinnen altijd afleveringen van GTST na. Meestal mocht ik Nina spelen, die kon ik goed naspelen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.