04 april 2024

Voorstelrondje Rik Roemen

1. Wat is je naam en wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn naam is Rik Roemen. Mijn vrije tijd besteed ik onder andere aan sporten (hardlopen) en aan het restaureren van de stoommachine op het KVL terrein.

 

2. Wat heeft je geïnspireerd om raadslid te zijn?

Mijn motivatie is om een bijdrage te leveren aan de gemeente waar ik zelf woon.

 

3. Waar kom je vandaan en wat vind je het leukst aan die plek?

Ik ben opgegroeid in Oisterwijk. Na mijn studie in Eindhoven en enige jaren in Tilburg te hebben gewoond te ben ik in 2007 samen met mijn vrouw weer naar Oisterwijk verhuisd. Bijzonder aan Oisterwijk vind ik de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het actieve verenigingsleven is een ander aantrekkelijk aspect van Oisterwijk.

 

4. Wat zijn de belangrijkste kwesties waarvan je denkt dat ze aandacht verdienen in ons gemeentebestuur?

Klimaatverandering is één van de uitdagingen van vandaag. De maatregelen om dit te voorkomen spelen ook in onze gemeente. Hoe dit op te pakken en in te passen in onze verschillende kernen zijn de onderwerpen waar ik veel aandacht aan denk te gaan besteden.

 

5. Wat is een interessant feitje over jezelf dat mensen misschien niet weten?

Ik speelde als figurant mee in de film “Michiel de Ruyter”. De tijd dat ik in beeld ben is overigens minder dan één seconde.

 

6. Wat is je favoriete boek/film/serie en waarom?

Naast mijn hobby’s lees ik ook graag. Favoriete boeken heb ik dan ook een heel aantal, “In de Ban van de Ring” is er één van. Een andere favoriet is “In Europa”.

 

8. Heb je een speciale hobby of passie waar je graag over vertelt?

De restauratie van de stoommachine is er zo één. De machine was vroeger onderdeel van de elektriciteitscentrale van de leerfabriek hier in Oisterwijk. Het is het enige industriële erfgoed binnen de gemeente. De restauratie is een particulier initiatief en gebeurt geheel door vrijwilligers. Dat laatste maakt het een extra bijzonder verhaal in mijn ogen.

 

10. Wat zijn enkele concrete doelen die je wilt bereiken als raadslid?

Het behouden van de eigen identiteit van de verschillende kernen van Oisterwijk is één van de uitdagingen waar ik mij graag voor inzet.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.