21 februari 2018

Even voorstellen nr. 5 en kandidaat wethouder Ton Pulles

Ton Pulles 37 jaar. Sinds 2008 trotse inwoner van Veldhoven nabij het City Centrum. Getrouwd met Lenneke en twee jonge kinderen van 4 en 7.

In het dagelijks leven werk ik als strategisch adviseur van de gemeente Bergeijk en hou me bezig met uiteenlopende thema’s zoals participatie, dienstverlening en samenwerkingsvraagstukken op lokaal en regionaal niveau. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden op de racefiets, atletiekbaan of ijsbaan.

Inwoners van hun wijk of dorp zijn trots op de plek waar ze wonen en leven. Zij weten als geen ander wat er reilt en zeilt in de wijk. Als lokale overheid zijn wij ervoor om ruimte te geven aan initiatieven in de wijken en buurten en een faciliterende rol op ons te nemen.  Of het nu gaat om duurzaamheidsinitiatieven, nieuwe voorzieningen, zwerfafval of een gezonde leefomgeving. Samen maken we Veldhoven nog een beetje mooier!

Overheid, bedrijven en inwoners dragen samen deze verantwoordelijkheid. Het CDA Veldhoven denkt aan de toekomst en vindt dat we bewustere en duurzame keuzes moeten maken. Samen staan we voor het terugdringen van energieverbruik en optimaal gebruiken van de technologische mogelijkheden voor het opwekken van energie (o.a. zonne- en windenergie).

Naast de schaal van de wijken heeft Veldhoven ook een belangrijke rol in de regio. Niet alleen door een aantal (inter-)nationale bedrijven die hier zijn gevestigd. Ook vanuit de ligging binnen het stedelijk gebied als dé schakel tussen stad en land. Van deze positie kunnen we nog meer gebruik maken!

 “Actief betrekken van inwoners bij ontwikkelingen in hun leefomgeving, want inwoners en ondernemers staan voor ons écht centraal!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.