CDA infographic-v02

Programma 2022 -2026

Voor Nu & Later

Op dit moment bepaalt de coronacrisis onze agenda. Hopelijk is in het voorjaar van 2022 het ergste achter de rug en kunnen we de draad weer oppakken. Dat wil zeggen: werken aan de toekomst van Veldhoven als zelfstandige, zelfbewuste en zelfverzekerde gemeente. Een gemeente die de vragen van haar inwoners beantwoordt en de vraagstukken van nu en later met lef en visie aanpakt. Dát is wat de groeigemeente Veldhoven nodig heeft, en wat u dus mag verwachten van haar bestuur en volksvertegenwoordigers. 

Veldhoven groeit en bloeit. Dat brengt nieuwe vraagstukken met zich mee. Vraagstukken die horen bij een andere schaalgrootte. Zo zijn we als gemeente met 50.000 inwoners (of meer) een belangrijke speler bij de ontwikkeling van het stedelijk gebied waarvan we deel uitmaken. Onze bijdrage is relevant, zowel op economisch gebied als op het gebied van wonen en welzijn. Daarnaast vragen thema's als positieve gezondheid en verschillen in de samenleving onze aandacht.  

Brede Welvaart voor iedereen is daarbij onze norm. Dat betekent onder andere dat we moeten zorgen voor uitstekende voorzieningen voor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de fiets. Ook voorzieningen voor school, sport en cultuur moeten duidelijk herkenbaar en dichtbij zijn.  

Ons uitgangspunt daarbij is: durf anders te denken.  

Verder vooruitdenken en kiezen voor kwaliteit: daar vraagt deze tijd om. Postzegelpolitiek en wegwerpmaatschappij moeten verleden tijd zijn. Onderhoud is nodig. We moeten er nú samen iets van maken voor later, want Veldhoven moet voor iedereen de moeite waard zijn – en blijven. 

Team CDA Veldhoven staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en samenwerking. Ofwel: zeggen wat je doet en doen wat je zegt.  

We staan voor een verstandig bestuur met visie en lef. Voor nu en later.  

 

Marionne van Dongen 

Lijsttrekker CDA Veldhoven

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.