28 februari 2018

CDA Amstelveen: meer investeren in breedtesport

Amstelveen - CDA Amstelveen vindt dat er in de komende raadsperiode meer moet worden geïnvesteerd in breedtesport. Ook is gewenst dat er een nieuw modern multifunctioneel zwembad wordt gebouwd voor alle inwoners.

Amstelveen profileert zich nadrukkelijk als een sportstad. Toch is nog veertig procent van de Amstelveners te dik. Ook blijkt dat 25 procent van de schooljeugd te weinig beweegt, rookt en/of alcohol en drugs gebruikt.

‘Sporten is meer dan bewegen’, schrijft het CDA in zijn verkiezingsprogramma. ‘Sport heeft nog een andere functie; het brengt mensen samen en maakt mensen weerbaar. Sport speelt daarnaast een belangrijke rol bij het overbrengen van waarden en vaardigheden die in het gewone leven onmisbaar zijn, zoals teambelang en respect voor de ander.’

Het CDA blijft de breedtesport ondersteunen en pleit voor sportfaciliteiten die voor iedereen open staan en financieel bereikbaar zijn. Om het sporten voor iedereen te houden, wordt het lidmaatschap van alle sportverenigingen gekoppeld aan de Amstelveenpas.

Zwemonderwijs
Eén van de prioriteiten in het verkiezingsprogramma is het zwemonderwijs. In ons waterrijke land is het nodig dat iedereen kan zwemmen. Daarom pleit het CDA voor zwemles voor iedere inwoner van Amstelveen. Het (jong) leren zwemmen kan levens redden.

Ook pleit het CDA voor een nieuw, modern en multifunctioneel zwembad. Bestemd voor jong en oud, voor zwemles en ter ontspanning. Het huidige zwembad is 25 jaar oud en kan nauwelijks meer aan de behoefte voldoen.

Preventieve gezondheidszorg
Naast sport en bewegen zijn gezonde voeding en het stoppen met roken belangrijke pijlers in de preventieve gezondheidszorg. Gezonde voeding draagt bij aan het voorkomen van obesitas. De gemeente kan hier een bijdrage aan leveren door het promoten van gezonde sport- en schoolkantines.

CDA Amstelveen gaat binnenkort over het belang van breedtesport en het belang van een nieuw, modern en multifunctioneel zwembad in gesprek met interim-directeur Peter Verdaasdonk van het Amstelveens Sportbedrijf. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.