17 maart 2021

CDA langs mij AM Match


Afgelopen week zijn de fractieleden van het CDA Amstelveen op bezoek geweest bij AM Match. AM Match helpt mensen die onder de Participatiewet vallen een werkplek te vinden en gekoppeld te worden aan een bedrijf dat goed bij hun past waarbij eveneens  middels training  deze mensen op weg worden geholpen.


Corona heeft  grote impact gehad op het bedrijf, vooral op de mentale weerstand van de doelgroep. Nu geldt dit voor iedereen in deze tijd maar zeker voor de mensen met een beperking. Zij vinden het soms lastig te bevatten wat gaande is, wat het moeilijker maakt om ze dagelijks te motiveren. Veel van de mensen bij AM Match hadden ook een detacheringsplek op Schiphol, een plek die enorm hard getroffen is door de coronacrisis. Deze mensen zijn nu intern bij AM Match opgevangen maar zij hopen uiteraard weer  op een werkplek buiten het bedrijf. Directeur Lex Vonk gelooft dat iemand beter tot zijn recht komt op een externe werkplek dan intern bij AM en hij  hoopt  dat deze plekken snel beschikbaar zullen zijn.


Vonk was verheugd door de initiatiefnota van het CDA en de SP in de Tweede Kamer die  zo breed ontvangen is. De nota van het CDA en de SP zou het volgende mogelijk moeten maken:
1. Een landelijk dekkend netwerk van Sociaal ontwikkelbedrijven.
2. Het recht op werk en begeleiding voor mensen met een beperking.
3. Ondersteuning bij een Sociaal Ontwikkelbedrijf voor mensen met een vergrote afstand tot de arbeidsmarkt.


AM Match bestaat binnenkort 70 jaar en het CDA Amstelveen wenst hen een enorm feestelijk jubileum toe!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.