21 december 2021

Wethouder Ellermeijer verzorgt eerste rit met Wijkmobiel Uit&Thuis

Amstelveen • Mevrouw Door van der Haas was maandagmiddag 13 december 2021 de eerste passagier die werd vervoerd met de Wijkmobiel Uit&Thuis, speEciaal bestemd voor de wijken Middenhoven en Waardhuizen in Amstelveen. Ze werd na een feestelijke aftrap vanaf wijkcentrum De Meent naar huis gereden door verkeerswethouder Rob Ellermeijer.

De Wijkmobiel is een elektrisch autootje dat tegen een kleine vergoeding op aanvraag fijnmazig vervoer regelt voor ouderen, die anders in een sociaal isolement dreigen te raken. De Wijkmobiel biedt voor hen de mogelijkheid om bijvoorbeeld boodschappen te doen, een bezoek te brengen aan de kapper of het wijkcentrum of zomaar ergens een kop koffie te gaan drinken.

Het initiatief voor de wijkmobiel werd in 2019 genomen door CDA-raadslid Sandra van Engelen. Ze introduceerde het initiatief in de vorm van een motie onder de naam SmobMax. De motie werd unaniem aangenomen.

Inmiddels is de SmobMax omgedoopt tot Wijkmobiel Uit&Thuis. Het vervoer wordt gecoördineerd door welzijnsorganisatie Participe. Voor het vervoer worden vrijwilligers ingezet.

Ook het wijkplatform en ambtenaren van de gemeente Amstelveen zijn nauw betrokken geweest bij de voorbereiding. Door corona heeft de daadwerkelijke start wat langer op zich laten wachten dan aanvankelijk de bedoeling was.

Tijdens de feestelijke start in ontmoetingscentrum De Meent in de wijk Middenhoven werd Sandra van Engelen uitvoerig bedankt door wethouder Rob Ellermeijer. Hij was vanaf het begin enthousiast over het initiatief. “Het gaat om kleine ritten uit en thuis, waarbij de passagiers voor de deur worden opgehaald en weer worden afgezet.;

Volgens Ellermeijer voorziet de Wijkmobiel nu al in een duidelijke behoefte. De bedoeling is dat er soortgelijke autootjes ook gaan rijden in andere wijken in Amstelveen.

Foto: v.l.n.r.: Door van der Haas, Sandra van Engelen en Rob Ellermeijer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.