11 juni 2021

CDA bouwt zij aan zij aan nieuw Purmerend

CDA-besturen Purmerend en Beemster dragen Eveline Tijmstra voor als lijsttrekker

Het CDA in Beemster en Purmerend dragen wethouder Eveline Tijmstra voor als lijsttrekker. Dat is het unanieme besluit van de afdelingsbesturen van Beemster en Purmerend. Bestuurslid Hans Huibers:  

“Wij hebben een sterke en gevarieerde lijst kunnen samenstellen, met maar liefst vier Beemsterlingen in de top tien. De lijst wordt opnieuw aangevoerd door Eveline Tijmstra, in haar hebben wij een ervaren, bevlogen en deskundige lijstrekker gevonden die werkt vanuit vertrouwen en verbinding. We kunnen ons geen betere lijsttrekker voorstellen.”

Op nummer twee van de kieslijst staat de huidige fractievoorzitter van Purmerend, Pascal Verkroost. Beemsterling Michel Segers maakt de top 3 compleet. De gehele lijst is hier te vinden. Gelijktijdig met de kieslijst is ook het verkiezingsprogramma ‘Zij aan zij’ aangeboden aan de leden. Belangrijke speerpunten in het CDA-programma zijn: het toevoegen woningen voor starters en gezinnen, een volgende stap zetten in het verbeteren beheer en onderhoud van het groen en de wegen en werken aan een sterke samenleving door te investeren in cultuur, (wereld)erfgoed en het verenigingsleven.

Eveline Tijmstra over het verkiezingsprogramma: “In het programma Zij aan Zij lichten we onze ideeën toe aan de hand van aan aantal aansprekende thema’s. Neem leefbaarheid als voorbeeld. Het CDA gelooft in een samenleving waarin we woningen combineren met een aantrekkelijke groene buitenruimte, met plekken die uitnodigen om elkaar te ontmoeten. Dat betekent dat we moeten investeren in onze parken en pleinen. Maar ook theaters, evenementen en een gezond verenigingsleven dragen bij aan de leefbaarheid in stad en dorp. Evenals een bruisend centrum met gezellige horeca. Daarmee zetten we in op een sterke samenleving waarin we naar elkaar omzien en waarin iedereen meetelt. Niet óf jij óf ik, maar wij. Zij aan zij. Daar ga ik voor!”

Op dinsdag 6 juli wordt de kieslijst en het verkiezingsprogramma door de leden vastgesteld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.