02 februari 2018

Raad verwerpt motie CDA en PvdA voor second opinion wegdek Leidsevaart Vogelenzang

 

In augustus bereikten CDA en PvdA talloze klachten over de uitgevoerde asfalteringswerkzaamheden op de Leidsevaart in Vogelenzang. Het wegdek was hobbelig, bevatte scheuren en er ontstonden grote plassen na regenval.

Voor CDA en PvdA reden genoeg hier schriftelijke vragen over te stellen. De antwoorden werden besproken tijdens de commissie Grondgebied in oktober 2017. CDA en PvdA uitten stevige kritiek op de kwaliteit van de werkzaamheden, maar wethouder Kruijswijk (GroenLinks) bleef volhouden dat het voldeed aan de criteria.

Intussen waren er ook rode fietsstroken aangebracht, maar daarmee veranderde de “belabberde” staat van het wegdek niet.

In januari spraken een aantal bewoners in tijdens de beeldvormende avond. Met een diapresentatie werd getoond hoe het eruit zag.

Tijdens de raadsvergadering van 1 februari dienden CDA en PvdA een motie in waarin werd gevraagd om een extern deskundige het wegdek van de Leidsevaart in Vogelenzang kwalitatief te laten beoordelen in relatie tot het beleidskader rationeel wegbeheer en daarover te rapporteren.

De wethouder bleef bij zijn stelling dat de werkzaamheden goed waren uitgevoerd. Helaas vond hij bij de overige partijen gehoor voor zijn opvatting, want de motie werd verworpen.

De toekomst zal nu uitwijzen hoe het verder gaat. Het wegdek zal hoogstwaarschijnlijk nog veel te verduren krijgen tijdens de werkzaamheden aan de Vogelenzangseweg.

De tekst van de motie is te lezen VIA DEZE LINK.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.