23 december 2021

CDA Den Helder stelt kieslijst vast

De leden van het CDA-Den Helder stelden vorige week de kieslijst vast voor de komende gemeenteraadsverkiezingen 2022. Op de eerste 5 plaatsen van de lijst staan nieuwe en vertrouwde gezichten met verschillende achtergronden. “We zijn blij met de kennis en ervaring die deze CDA’ers inbrengen. Een mooie mix van ervaren politici en nieuwe talenten”, aldus afdelingsvoorzitter Michel Bakelaar.

Tijdens een drukbezochte algemene ledenvergadering werd gestemd over de advieslijst. Op nummer 2 staat Edwin Krijns, die nu ook al lid is van de CDA-fractie. Met zijn jarenlange ervaring is hij goed ingevoerd in Helderse dossiers. Robert Bak, Julianadorper met een agrarische achtergrond en ervaring binnen de offshore, is een nieuwkomer en volgt op nummer 3. Momenteel is Robert werkzaam als projectleider civiele water- en wegenbouw. Op nummer 4 staat Jane Lobles. Jane draait al 6 jaar mee in het commissiewerk van de CDA fractie en is het gezicht naar buiten. Ook op plek 5 een nieuw gezicht en een bekende onder de jongeren, Joëlle Cueche Hernandez. Joëlle is 21 jaar en voorzitter bij de Jongerenadviesraad in Den Helder. “Een lijst om trots op te zijn”, zegt de huidige fractievoorzitter en lijsttrekker Harmen Krul.

De totale lijst van het Helderse CDA telt 22 mensen. Allen met een breed netwerk in Den Helder op het gebied van haven, cultuur, onderwijs, toerisme, agrarisch, verkeer en financiën. Bakelaar: “Het CDA is een volkspartij met leden die rondom de fractie staan. Zij brengen hun kennis en ervaring uit de Helderse samenleving in. Als grootste landelijke partij in Den Helder, gaat het Helderse CDA vol vertrouwen de komende verkiezingen in.”

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.