14 juli 2019

CDA-derby in de Noordkop: Beemsterboer (Schagen) op revanche tegen Krul (Den Helder)

Het was vorig jaar een evenement om niet snel te vergeten. In het kader van ‘Zwipe out’ stond de langste strandstormbaan van Europa een heel weekend op het strand van Callantsoog. De opening werd verricht door twee politiek leiders. CDA-fractievoorzitter en lijsttrekker Harmen Krul uit Den Helder versloeg CDA-lijsttrekker en wethouder Jelle Beemsterboer uit Schagen in een spannende strijd. Laatstgenoemde krijgt dit weekend kans op revanche, bij de terugkeer van het evenement.

Want ook dit weekend, 13 en 14 juli, staat weer in het teken van ’Zwipe Out’. De opening zal weer verricht worden middels een ‘politieke clash’ tussen de twee jonge CDA-politici. Krul zal proberen de trofee voor de tweede maal mee terug naar Den Helder te nemen. Beemsterboer is gebrand op revanche in wat voor hem een thuiswedstrijd is.

Met een duidelijke knipoog vertelt Nieuwedieper Krul zijn strijdplan: “We hebben de beelden van vorig jaar uitvoerig geanalyseerd, we zien mogelijkheden op het eerste stuk. Maar Jelle is een geduchte tegenstander en enorm snel op de eerste meters. Ook weersomstandigheden spelen een rol, Jelle is een echte regenracer. A la Max Verstappen.”

Bij strandafslag Woest in Callantsoog kunnen sportievelingen hun vaardigheden testen op de opblaasbare stormbaan. Deelname is gratis en vanaf 12 jaar. Ook voor de jongere kinderen is er een heuse kinderstormbaan. De heren trappen het weekend om 12.00 af met de eerste race.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.