30 december 2017

CDA plant ‘warm welkom’ ook voor nieuwe doelgroep toeristen

Komend voorjaar ligt Julianadorp er gekleurd bij. Een team enthousiaste CDA’ers plantte recent de entree van het dorp vol met narcissen. De actie kon rekenen op steun van dorpers en passanten.

Lijsttrekker Krul blikt vooruit: ‘Zo’n 2 miljoen Nederlanders hebben een matige of ernstige lichamelijke beperking. En ook door de vergrijzing neemt de vraag naar diensten en zorg toe. Waar het gaat om recreatief verblijf, stijgen de mogelijkheden voor deze doelgroepen’. Het is al langer bekend dat Den Helder een bijzondere luchtvorm heeft, waardoor het hier ook voor astmatische patiënten goed toeven is. De bloembollenactie legt de basis voor de koers van de partij rondom zorgtoerisme. ‘Het CDA biedt in haar programma ruimte voor meer aanbod aan voorzieningen voor deze doelgroep’, aldus Krul: ‘Onze nummer 6 van de lijst, Jacqueline Schrijver, spreekt met ondernemers om initiatieven te stimuleren. Schrijver: ‘Deze actie toont een kleurrijk welkom aan onze gasten’.

De inzet van het CDA voor toerisme rekent op steun van passanten. ‘Goed dat de politiek in het dorp langskomt’, klinkt het vanaf het fietspad. In gesprek met een aantal dorpers vertelt Krul over de koers van de partij: ‘Specifiek voor Julianadorp is een evenemententerrein en het opknappen van het Loopuytpark noodzakelijk. Het CDA ziet graag dat ondernemers en belanghebbenden met elkaar een plan maken. De ondernemer bepaalt, de politiek vertaalt’. De partij gaat hierover binnenkort in gesprek.

De Julianadorper bloembollenkweker Frans Langelaan stelde voor deze actie de bloembollen beschikbaar en deed actief mee met zijn partijgenoten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.