15 februari 2018

Senioren even niet alleen op Valentijnsdag

Valentijnsdag was dit jaar voor vele senioren een grote verrassing. Onder het genot van koffie, appelgebak en live-muziek, was het echt een feestje voor bezoekers van het Paviljoen van Toen. In Ten Anker werden de bewoners ’s middags blij verrast met narcissen.

“Geweldig”, roept een inwoner, genietend van zijn koffie met appelgebak, desgevraagd. “Het is echt fijn om hier even te zijn”, vult zijn buurvrouw aan: “Ik twijfelde, durfde eigenlijk niet. Het is zalig om hier met elkaar te genieten. En dan ook nog met een muziekbandje erbij.”

De organisatie is zeer content met de opkomst. CDA’er en zangeres Sonja Janssen in gesprek met de LOS: “Valentijnsdag is voor jongeren, maar ook voor ouderen. Het gaat vandaag over liefde en zeker ook over vriendschap.” Samen met Sikina Pinchetti en gitarist Patrick galmen Nederlandstalige liefdesliedjes door het Paviljoen.

In de middag trekt een groene golf CDA’ers naar Ten Anker en bezoekt daar ruim 100 inwoners. Iedereen krijgt een bakje narcissen en natuurlijk is er alle tijd voor een praatje. “Even aandacht voor elkaar. Zo’n klein gebaar en zoveel dankbaarheid”, zegt de lijsttrekker Harmen Krul van het CDA, zichtbaar geraakt. “Een klein verschil maken, is ook een verschil maken.”

Sonja Janssen, werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep en zangeres van Living on the Edge, is de kersverse kandidaat op de lijst van het CDA. “Eenzaamheid is een groot probleem. Vandaag is het ons gelukt om mensen weer even te laten stralen”, aldus Janssen, “Daar doen we het voor, daar krijg ik ook energie van.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.