19 juli 2018

In Memoriam Alfons Ruitenbeek

In Memoriam Alfons Ruitenbeek

✵15-2-1920 † 17-7-2018

​​​

Wij zijn bedroefd over het nieuws dat Alfons Ruitenbeek,oud-wethouder en vooraanstaand lid van CDA Diemen, ons op98-jarige leeftijd is ontvallen. 

Alfons was van 1978 tot 1986 wethouder in de gemeente Diemen namens het CDA. Voor die tijd was hij zes jaar raadslid. Maar zijn eerste contact met de politiek was als parttime journalist voor de Volkskrant, waarvoor hij raadsverslagen maakte.Hij werd door velen gezien als een progressief CDA-er.Zo was hij met name ruimdenkend en vooruitstrevend op gebieden als gezondheidszorg, vluchtelingen- en ontwikkelingsbeleid

 

Alfons was van jongs af aan en tot zijn laatste dag een maatschappelijk betrokken burger en actief voor het CDA.Daarnaast heeft Alfons zich ingespannen voor diverse organisaties. Zo was Alfons één van de oprichters van het huidige VIVOS, de Diemense vereniging voorontwikkelingssamenwerking.
In Nicaragua is als blijk van waardering voor 25 jaar trouwen inzet voor de allerarmsten in Nandaime een bibliotheek naar hem vernoemd. Zes jaar geleden is hij bij het VIVOS gestopt. 

Verder is Alfons actief geweest in het bestuur voor het gezondheidscentrum Diemen Zuid en heeft hij zich alsbestuurslid ingezet voor het katholieke kerkhof van de St. Petrus Banden.

Alfons schreef bijzondere stukken die hij zelf uitgaf als kleine boekwerkjes. 

Zijn laatste jaren waren voor hem zwaar. Achtereenvolgens verloor hij zijn vrouw, kort daarna zijn zoon, en op het laatst zijn dochter. 

Zijn persoon, en wat hij heeft bereikt, zal bij ons in Diemen en Nandaime niet snel worden vergeten. 

Wij wensen zijn familie en naasten alle sterkte met dit grote verlies. 

 

Namens CDA Diemen, fractievoorzitter Janneke de Graaff

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.