Team CDA Dijk en Waard heeft er zin in!

De ledenvergadering van het CDA Dijk en Waard heeft, in de hal van de Broekerveiling midden tussen de koolvletten, de kandidatenlijst voor de verkiezingen vastgesteld. CDA Lijsttrekker Jasper John is trots op zijn team: “Het barst van talent in deze club, we combineren ervaring met enthousiasme en inhoudelijke kennis met betrokkenheid bij mensen, het CDA start met een diverse club van mensen die er met elkaar vol voor gaan om de nieuwe gemeente een vliegende start te geven.”

Na Jasper John staat de 33-jarige Caroline van Kleef, zij is juriste op het ministerie van Justitie en Veiligheid en woonachtig in Noord-Scharwoude. Na de twee jonge gezichten volgt de 65-jarige Gea Klercq uit De Noord op plaats 3, deze verpleegkundige met een groot hart voor mensen zorgt dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft. Als geboren en getogen Langedijker voelt het voor haar als thuiskomen.

Opvallend op plaats vier is de naam van Mike Walter, na eerder bij de seniorenpartij actief te zijn geweest heeft hij twee jaar geleden meer inhoudelijke verdieping in de politiek gezocht en is daarbij bij het CDA uitgekomen. De oud-militair werkt als bedrijfseconoom en heeft in zijn loopbaan veel in het buitenland gewerkt, Mike brengt belangrijke financiële kennis mee, waar de gemeentefinanciën van de nieuwe gemeente zeker mee gediend zullen zijn. Een echte CDA lijst voor Dijk en Waard kan natuurlijk niet zonder een koolteler, Gerard Kamper teelt zijn rode en witte kool op steenworp afstand van de boekenveiling. Hij heeft een nuchtere kijk op de politiek en heeft vooral oog voor de echte problemen van inwoners.

Op plaats zes volgt voorzitter van De Grote Prijs en manager bij zaadveredelingsbedrijf Syngenta Erik Wegman. Volksvertegenwoordigers horen midden tussen de mensen te staan en weten zoals eerste wat er goed, maar ook wat er fout gaat in de gemeente. Analytisch én een mensenmens, een ideale combinatie voor de Raad. Inez van Verseveld uit Oudkarspel is een echte dossiertijger en bijt zich al langere tijd vol enthousiasme vast in de onderwerpen in de gemeenteraad van Langedijk, haar dossierkennis en vastberadenheid zal in de Raad van Dijk en Waard ook van grote waarden zijn. 

Volksvertegenwoordiging in pure vorm, dat is de handelswijze van Nuri Kevek, raadslid in Heerhugowaard. Veel mensen weten hem te vinden, voor het oplossen van grote en kleine problemen. Juist achter de schermen ligt zijn kracht, door gewoon even met de wethouder te bellen om een probleem van mensen op te lossen heeft hij al veel mensen verder gebracht. Bij Marc Hoffman, de nummer 9 op de lijst, spat het enthousiasme ervan af. Hij gaat overal op af en strijd voor meer woningbouw voor jongeren. Bekende naam in de politiek Freek Marchal staat op de mooie plaats 10 op de lijst en sluit daarmee de top af. Hij is als beroepsmilitair nu op missie in het Caribisch gebied, bij zijn terugkeer volgend jaar kan hij meteen aan de slag in de gemeenteraad als het CDA voldoende vertrouwen krijgt van de kiezer.

Jasper John: “Verschillende achtergronden en invalshoeken zijn belangrijk voor een goed team in de gemeenteraad. Ik ben onwijs trots op het team, met Caroline aan mijn zij, de grote betrokkenheid bij mensen van Gea, Erik en Nuri, de dossierkennis van Inez en Freek, de evenwichtigheid van Mike en de nuchterheid van Gerard in combinatie met het enthousiasme van Marc maakt dat er een team staat dat het verschil kan maken. Hiermee doe ik hun volledige kwaliteiten nog tekort natuurlijk. Ik kijk er vol vertrouwen naar uit om de komende vier jaar met dit team de inwoners en ondernemers in Dijk en Waard te dienen!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.