10 juli 2023

Arie Mastenbroek sluit indrukwekkende CDA-loopbaan af

Half juli 2023 stopt Arie Mastenbroek als steunfractielid van het CDA Gooise Meren. Hij sluit daarmee een indrukwekkende periode af waarin hij zich heeft ingezet voor respectievelijk CDA Muiden en CDA Gooise Meren. Het afgelopen jaar heeft Arie de vernieuwde CDA-fractie ingewerkt.
 
In 2003 is Arie actief geworden voor het CDA Muiden-Muiderberg als commissielid van de gemeenteraad van Muiden. Sinds januari 2011 is hij raadslid in de gemeente Muiden geweest en heeft zich ingezet om de belangen van de inwoners van Muiden en Muiderberg op een goede en zorgvuldige manier te vertegenwoordigen. Ook heeft hij in de jaren de functie van secretaris en voorzitter uitgeoefend voor de CDA-afdeling Muiden-Muiderberg. 
Na de fusie tot Gooise Meren in 2016 is Arie fractievoorzitter geworden in de gemeenteraad van Gooise Meren. Tot 2022 liet hij het CDA-geluid in de raadszaal horen; met name over veiligheid, huisvesting onderwijs en parkeren.
 
Na een teleurstellende verkiezingsuitslag in maart 2022 was er helaas geen zetel voor Arie. Desondanks heeft hij zich – als steunfractielid – ingezet om de geheel vernieuwde fractie met Bas Veerman en Marion van Roden in te werken. Bas Veerman, fractievoorzitter: "Zijn kennis van het raadswerk en van de grote dossiers waren zeer welkom. Na ruim een jaar is de fractie goed ingewerkt en zullen met steun van Eveline Herben en Joost van der Veen het CDA-geluid blijven vertolken".
 
Bert Sonneveld, voorzitter CDA Gooise Meren: “Wij hebben heel veel waardering voor Arie. Vele jaren heeft hij zich ingezet voor het CDA en de inwoners van Gooise Meren. Serieus als het om belangrijke zaken ging en met een grap en een grol als het kon. Arie heeft met de hele raad een goede band opgebouwd. Dat Arie zich inzet voor onze inwoners en het CDA blijkt wel uit het feit dat hij – met zijn staat van dienst – in het laatste jaar de fractie heeft willen inwerken; daarvoor zijn wij hem zeer erkentelijk”.

Op de foto van links naar rechts: Joost van der Veen (steunfractie), Bert Sonneveld (voorzitter), Eveline Herben (steunfractie), Arie Mastenbroek (afzwaaiend), Bas Veerman (fractievoorzitter) en Marion van Roden (raadslid)

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.