11 september 2021

CDA Gooise Meren leert van CDA Oss en ondernemers

Het CDA in Gooise Meren wil altijd leren, vandaar dat we een kijkje in de keuken namen bij het CDA in Oss.

Raadslid Sidney van den Bergh nam ons mee naar een van zijn "koffiezaken", de wekelijkse gesprekken die hij heeft met ondernemers.
Sidney heeft al meer dan 150 ondernemers uit Oss gesproken, van kapperszaken, viswinkels tot aan betonprinters.

Naast het bezoek aan Bamdura(zie hieronder), hebben Robin en Sidney ook een gesprek gehad over lessen uit Oss die van toepassing zijn op Gooise Meren.

Bijvoorbeeld het "winkeliersfonds"; het idee van het CDA om een lening beschikbaar te stellen om bijvoorbeeld als kleine ondernemer je winkel te verbouwen.
Zo blijft de binnenstad van Oss aantrekkelijk.

Daarnaast hebben zowel Oss als Gooise Meren een prachtig buitengebied, maar hoe richt je dat in. Je kan er wonen, werken, ontspannen of bijvoorbeeld inzetten voor duurzaamheid. Dit betekent keuzes maken, want je kan natuurlijk niet mais laten groeien op een zonne weide. Het CDA in Oss maakt die keuzes; bijvoorbeeld door voor windmolens te zijn. Dit kost stemmen van mensen uit de omgeving, maar het CDA probeert alle belangen zo goed mogelijk mee te nemen.

Hieronder het verslag van het bezoek van Robin en Sidney aan BAM Dura:

 

BAM – DURA: grootste importeur van Bamboe groeit hard in Oss

 

Gisteren zijn Robin Claushuis(CDA Gooise Meren) en Sidney van den Bergh(CDA Oss) op bezoek geweest bij Bamdura in Ravenstein. Bamdura is een snelgroeiende importeur van Bamboe, dat wordt geleid door Serena Wang. In het bezoek werd duidelijk hoe Bamdura bijdraagt aan een duurzame wereld, door bijvoorbeeld een vliegveld in India van een vertrekhal van bamboe te voorzien.

Als echte ondernemer ziet Serena veel kansen; zij is een aantal jaren geleden begonnen met bamboe, maar ontwikkeld en verkoopt nu ook gerecycled wood plastic, nog een mooi voorbeeld van een duurzaam product.
Vanuit het hoofdkantoor in Ravenstein wordt alles bedacht, waarna het in de eigen fabriek in het zuiden van China(dicht bij de bamboe bossen) wordt gemaakt.

Serena Wang: “Op dit moment is mijn grote uitdaging om genoeg containers uit China naar onze Europese klanten te krijgen, door COVID 19 is er veel vertraging. Normaal duurt het 28 dagen voor een container om hier te komen, nu soms meer dan 60. Hierdoor miste ik bijvoorbeeld het leveren van bamboe voor een grote beurs. Op langere termijn groeit deze duurzame markt zo hard dat ik op zoek ben naar meer goede verkopers; ik heb net Willem X aangenomen als Hoofd Logistiek om onze groei verder uit te bouwen.”

Vanuit het CDA worden wij helemaal enthousiast van dit soort ondernemers; een mooi duurzaam product en vooral een proactieve houding.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.