13 januari 2024

CDA Gooise Meren zet vrijwilligers in het zonnetje

Afgelopen zaterdag 13 januari werden enkele CDA-leden in het Gooi aangenaam verrast met de toekenning van de Zilveren Speld, als erkenning voor hun langdurige toewijding aan de vereniging. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het NH Hotel Jan Tabak werden Piet Kuijper, Ron Wever, Jan Verbruggen en Anja Wijnands in het zonnetje gezet. Daan Versteeg, voorzitter van CDA Noord Holland, spelde de onderscheidingen op.


Piet Kuijper heeft zich sinds de oprichting van het CDA in Hilversum ingezet voor de partij, eerst voor de Anti Revolutionaire Partij en later voor het CDA. Hij heeft acht jaar in de gemeenteraad van Hilversum gezeten.


Ron Wever, een specialist op het gebied van waterschappen, speelde een cruciale rol bij de ontdekking dat 40% van de gemalen in het waterschap Amstel, Gooi en Vecht niet naar behoren functioneerde. Zijn inspanningen hebben bijgedragen aan de verbetering van achterstallig onderhoud in het waterschap.


Jan Verbruggen is een prominente figuur binnen het CDA in Wijde Meren. Hij diende van 2010 tot 2021 in de gemeenteraad, waar hij vaak als fractievoorzitter optrad. Als ondernemer heeft hij zich gedurende twaalf jaar ingezet voor de belangen van ondernemers in Wijdemeren.


Anja Wijnands is al geruime tijd betrokken bij het CDA in Hilversum. Ze voert dagelijks campagne op haar groene CDA-bakfiets door de stad en staat bekend als een kritisch lid dat regelmatig contact opneemt met de landelijke en lokale politiek over uiteenlopende kwesties.


De ontmoeting werd als zeer waardevol ervaren, een gelegenheid om samen te komen en waardering uit te spreken voor de inzet van de vrijwilligers.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.