11 november 2023

CDA roept op tot actie Naarderbos; geen tonnen aan belastinggeld verspillen

Bas Veerman, fractievoorzitter van het CDA Gooise Meren, dient deze week de motie 'Duurzame ontwikkeling natuur & recreatiepark Naarderbos' in. Hij roept partijen - de gemeente Gooise Meren en de Naarderbos-ondernemer - op om alles te doen wat in hun macht ligt om dit jaar (2023) nog tot een overeenstemming op hoofdlijnen te komen.

Het College heeft recent aangegeven open te staan voor een oplossing van dit langlopende conflict. Toch hebben zij besloten om tot beslaglegging van de in erfpacht uitgegeven gronden van golfbaan Naarderbos over te gaan. Dat lijkt tegenstrijdig aan de wens om tot een oplossing te komen.De beslaglegging zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot een jarenlange juridische procedure die tot aanzienlijke proceskosten zal leiden; betaald met belastinggeld. Als er tot aan de Hoge Raad wordt geprocedeerd, worden de kosten op 400.000 tot 500.000 euro geraamd. Het college kiest blijkbaar een alles of niets scenario.

Het college heeft de gemeenteraad niet van tevoren ingelicht over deze belangrijke beslaglegging en vergroten van het conflict met de Naarderbos-ondernemer. Als we niet uit de huidige impasse komen, dan zal dit waarschijnlijk leiden tot een verwaarloosd gebied dat tot 2054 niet zal worden gerevitaliseerd en daarmee een doorn in het oog is en blijft voor onze mooie gemeente.

Het CDA wil twee zaken snel realiseren.

  • In het belang van de golfgemeenschap in Gooise Meren: wij willen dat er golfen in het Naarderbos
  • De groeiende sociale onveiligheid in het gebied wegnemen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.