21 mei 2024

Europa-wandelingen met Bert Sonneveld

Op 6 juni 2024 zijn de Europese verkiezingen. Afgelopen week heeft iedereen de stemoproep ontvangen. Bert Sonneveld staat op de kandidatenlijst van het CDA en maakt kans op een plek in het Europees Parlement. Hij voert een voorkeurscampagne #lijst3nummer12.

Het doel van de voorkeurscampagne van Bert Sonneveld is om 23.000 stemmen te halen. Dat is de voorkeursdrempel; met dat aantal stemmen is er een hele grote kans dat een kandidaat rechtstreeks in het Europarlement wordt gekozen. Sonneveld richt zich op de regio Gooi en Vechtstreek. Als oud-raadslid van Naarden en Bussum en organisator van de verkiezing van ‘Politicus van ’t jaar van de Gooi en Vechtstreek’ is hij bekend in de regio.

Een meer #veilig, #werkbaar en #zelfvoorziend Europa

De speerpunten van Bert Sonneveld voor zijn verkiezing zijn:

  • Veilig Europa. Wij moeten meer samenwerken op defensiegebied om afschrikwekkend genoeg te zijn om niet aangevallen te worden; niet alleen militair maar ook voor technologische aanvallen zoals AI en cyberaanvallen. En we moeten onze gezamenlijke buitengrens beter bewaken door kansrijke en kansarme asielzoekers te scheiden.
  • Werkbaar Europa. Teveel EU-wetten zijn het resultaat van compromissen van compromissen en te weinig wordt er naar de uitvoerbaarheid gekeken. “Ja, ik ben voorstander van de grote problemen samen aanpakken, maar... ik ga goed letten op de uitvoerbaarheid, want anders worden het loze wetten!”
  • Zelfvoorzienend Europa. We zijn in de EU te afhankelijk geworden van landen buiten Europa. Amerika voor onze veiligheid, Rusland voor energie en China voor spullen. Helaas ook van landen, de laatste twee en bijvoorbeeld Iran, die slechte bedoelingen hebben. “Voor medicijnen willen we niet afhankelijk worden van China of andere landen buiten de EU”.

Stappen

Al jaren loopt Sonneveld gemiddeld ruim 20.000 stappen per dag. En zijn er ook dagen dat hij minder loopt, en dus ook dagen dat hij meer dan 20.000 – en zelfs meer dan 23.000 – stappen zet. Die combinatie van stappen en stemmen heeft geleid tot de campagne #23000stappen23000stemmen.

Loop mee!

De komende 2 weken is het mogelijk om mee te lopen met Bert Sonneveld. Zijn campagneteam organiseert 8 Europa-wandelingen in de regio Gooi en Vechtstreek. “Graag spreek ik je over de oplossingen voor de problemen in Europa. En luister naar je; dat wil ik ook als ik gekozen ben blijven doen. Tot snel!”

Verzamelen voor … bij … op …:

Muiden – Brandweer Muiden, Weesperweg 2b – vrijdag 24 mei 19:00 uur
Wijdemeren – Natuurmonumenten Brambergen  – maandag 27 mei 18:30 uur
Huizen – gemeentehuis – dinsdag 28 mei 18:30 uur
Laren – Moeke Spijkstra, Blaricum (lopen naar debat in Brinkhuis) – donderdag 30 mei 18:30 uur
Blaricum – Kerklaan 5 (opruimen zwerfplastic) – zaterdag 1 juni 08:00 uur
Naarden – speeltuin Naarden-Vesting (rondje vesting) – zondag 2 juni 14:00 uur
Hilversum – raadhuis – maandag 3 juni 18:30 uur
Bussum – gemeentehuis Gooise Meren – dinsdag 4 juni 18:30 uur

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.