24 juni 2021

Op het scherpst van de snede; CDA debattraining in de Kazerne

 

Afgelopen dinsdag was er voor het eerst sinds lange tijd een fysieke debattraining, georganiseerd door het CDA in de Kazerne van Muiden. Er werd driftig geoefend, onder het waakzaam oog van Senator Hugo Doornhof, door leden van het CDA, maar ook door betrokken inwoners en leden van andere politieke partijen zoals Floor Elderman van Hart voor BNM. 

 

Floor: “In zo’n debattraining gaat het er anders aan toe dan in de raad. Je gaat hier gelijk de discussie aan, doorgaans onvoorbereid, terwijl je in de gemeenteraad vaak een van te voren opgestelde tekst uitspreekt. Zo’n training confronteert je dan ook meer met de noodzaak om ad rem te reageren; overtuigen doe je niet alleen met feiten. Ik heb na de training wel in bed liggen denken: “Ik had eigenlijk dit of dat moeten zeggen!" 

 

Het CDA organiseert deze gratis trainingen om lokaal talent op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met de politiek. Het volgende evenement staat al weer in de planning; een duurzaamheidsworkshop met Tweede Kamerlid Henri Bontenbal op woensdag 25 augustus. Aanmelden kan via [email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.