27 mei 2021

Politiek talent gezocht!

Het CDA Gooise Meren zoekt kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.


Wil jij jouw mede inwoners een stem geven? Voel jij je geïnspireerd door het CDA-gedachtegoed?

Dan ben jij onze gedreven en enthousiaste kandidaat voor de gemeenteraad!

Stuur je motivatie en cv uiterlijk 12 juni naar [email protected]

 

Wat bieden wij:

- Om in de raad te komen helpen wij je met een persoonlijk ontwikkelplan; dat kan bijvoorbeeld gaan over communicatie(hoe kan je jezelf presenteren op sociale media); of inhoud(hoe werken gemeente financien) of bijvoorbeeld een training debatteren

- Daarnaast brengen we je in contact met verschillende andere CDA'ers; van Wopke Hoekstra(minister van Financien), kamerleden zoals Pieter Omzigt maar ook experts op bijvoorbeeld duurzaamheid(Henri Bontenbal). Je bouwt zo snel een netwerk op dat je helpt om effectief in de raad te zijn.

- Naast alle raadwerkzaamheden organiseren wij ook veel borrels, werkbezoeken en trainingen waarbij je jezelf persoonlijk kan ontwikkelen.

 

Wat verwachten wij:

- Dat je je met enthousiasme inzet voor het CDA en de inwoners van Gooise Meren; we zijn niet op zoek naar mensen die niet willen samenwerken of voor eigen gewin gaan.

- Dat jij (via een verklaring omtrent gedrag) kan laten zien dat jij geen crimineel verleden hebt; het aanvragen van de verklaring betalen wij.

 

Waarom het CDA?

Het CDA behoort tot de grootste ledenpartijen van Nederland met 40.000 leden. Op gemeentelijk niveau is het CDA nog altijd de grootste nationale partij. Het CDA lidmaatschap heeft interessante voordelen. Zo hebben leden een stem en directe invloed op het kiezen van de lijsttrekker, samenstelling van de lijst en de inhoud van het verkiezingsprogramma. Het CDA biedt een groot netwerk, gedegen interne opleidingen en uitstekende carrièremogelijkheden. 

Waarom zoeken wij naar kandidaat-raadsleden?

Het CDA is een partij die zich door wil blijven ontwikkelen. De aanwas van nieuwe getalenteerde inwoners van Gooise Meren is daarbij van groot belang. Binnen een gezonde partij is er altijd een doorstroom van nieuwe leden in gekozen functies. Door ons groot regionaal, nationaal en internationaal netwerk kunnen onze leden zich blijven ontwikkelen. 

De selectieprocedure 

Maar hoe word je uiteindelijk CDA-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022? De selectiecommissie van het bestuur van CDA Gooise Meren zal gesprekken voeren met alle CDA-leden en andere inwoners uit onze gemeente die zich opgeven om op de kandidatenlijst van het CDA te komen. In het derde kwartaal van 2021 zal het bestuur een concept-kandidatenlijst op de Algemene Ledenvergadering presenteren waarna de leden kunnen instemmen met de lijst. In de periode die volgt zal CDA Gooise Meren campagne gaan voeren en mensen overtuigen van het CDA gedachtengoed. Op 18 maart 2022 vinden de verkiezingen plaats. Voor plaatsneming in de Gemeenteraad volgen wij de kieswet. De lijstvolgorde is dus bepalend. Wat ook kan gebeuren is dat een kandidaat op eigen titel de kiesdrempel behaalt, dan verandert de lijstvolgorde in zijn of haar voordeel. 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.