06 november 2018

Schuldhulpmaatje verdient onze steun

Afgelopen donderdag organiseerde het CDA Gooise Meren een bevlogen avond over het verminderen van armoede in Gooise Meren: armoede de wereld uit! Beginnen in Gooise Meren? 

Naast verhalen uit de praktijk, maakte het aantal van ongeveer 6.700 mensen met problematische schulden in Gooise Meren indruk op alle aanwezigen. CDA-raadslid Jos de Lange was ook aanwezig en wil zich hard maken voor het uitbreiden van Schuldhulpmaatje in Gooise Meren."Schuldhulpmaatje is een goed initiatief; een samenwerking tussen de kerk en gemeentes, dat wij als CDA graag ondersteunen."  

Dit soort vrijwilligersorganisaties zijn enorm belangrijk want zijn het cement van onze samenleving. Het CDA vindt het belangrijk dat de 6.700 inwoners met schulden in Gooise Meren hulp vinden. Mensen met schulden hebben vaak veel schaamte en verzwijgen hun problemen. En hoe eerder zij worden geholpen hoe beter dat voor hen – en voor de hele maatschappij – is. Wij gaan graag met schuldhulpmaatje aan de slag om hun problemen op te lossen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.