01 september 2023

Tweede Kamerlid Derk Boswijk naar CDA Gooise Meren

Op donderdagavond 7 september 2023 komt CDA Tweede Kamerlid Derk Boswijk naar Gooise Meren.

Democratie

Op die avond is er een bijeenkomst van het CDA Gooise Meren en wordt onder andere het verkiezingsprogramma voor de landelijke verkiezingen van 22 november aanstaande besproken. En niet alleen besproken. Het mooie van een politieke partij als het CDA is dat ieder lid wijzigingen kan voorstellen op het verkiezingsprogramma. Het 'enige' dat je moet doen, is zorgen dat de meerderheid van de lokale - Gooise Meren - afdeling én het CDA-partijcongres in meerderheid voor jouw idee stemt. Dát is democratie!

Derk Boswijk

Derk Boswijk is ruim 2 jaar Tweede Kamerlid. Zijn motto - naar president Theodore Roosevelt - is "Believe you can and you're halfway there". Deze aanpakkersmentaliteit blijkt ook uit: "Want waar behoefte aan is zijn mensen die niet alleen mooi praten maar ook zelf het voorbeeld geven. Terwijl de klimaatgoeroes nog vrolijk de wereld rondvlogen en anderen de maat namen heb ik zelf een duurzaam huis gebouwd, reed ik elektrisch, wekte ik mijn eigen stroom op en plantte ik mijn tuin vol met bomen. Ik praat niet alleen over het belang van de maatschappelijke dienstplicht maar ik besloot ook zelf reservist te worden. Toen ik als minderjarige mbo-er geen stage kon vinden begon ik maar met ondernemen". Zijn portefeuille in de Kamer is Landbouw, Natuur & Visserij (incl. stikstof), Buitenlandse Zaken, Defensie (veteranen, wet 2%-norm, NAVO Assemblee) en vertegenwoordiging grote steden.

Aanmelden

De bijeenkomst op 7 september (vanaf 20:00 uur inloop) is alleen bedoeld voor leden van het CDA. Maar als jij lid wil worden of geïnteresseerd bent om deze avond bij te wonen, meld je dan aan bij de voorzitter van de lokale afdeling, Bert Sonneveld, via [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.