27 december 2017

meer ruimte lokale en regionale ondernemers!

Een betere economie, meer werkgelegenheid en meer potentiële steun van alle maatschappelijke initiatieven! Op donderdag 14 december zijn alle Heerhugowaardse politieke partijen uitgenodigd door de Bedrijfskring Heerhugowaard voor een ondernemers ontbijt.

In alle vroegte zijn onze lijsttrekker Gido Oude Kotte, Roman van der Boom #10 en Jasper John #3 naar het ontbijt gegaan om hier met een groot aantal Heerhugowaardse ondernemers in gesprek te gaan. In gesprek over problemen waar de ondernemers tegen aan lopen en waar de politiek hulp kan bieden.

Een van de punten die hierbij sterk naar voren kwam was de vraag om meer regionaal te denken. Waarbij het inkoop en aanbestedingsbeleid een van de aandachtspunten is. De Heerhugowaardse en regionale ondernemers zijn de drijfveer achter onze economie en werkgelegenheid. Maar niet alleen een drijfveer achter de economie maar ook de grooste ondersteuners van veel maatschappelijke initiatieven. 

Dit maakt dat het CDA van mening is dat wij de ruimte moeten bieden aan onze lokale en regionale ondernemers. Ruimte binnen het inkoop en aanbestedingsbeleid en de ruimte zoeken om als gemeente zoveel mogelijk te werken met lokale dan wel regionale ondernemers. 

Tijdens de raadsvergadering van 19 december hebben wij als eerst aan de wethouder gevraagd hoe het staat met de ruimte binnen dit beleid. Naar aanleiding van de beantwoording van de wethouder hebben wij besloten om een motie in te dienen die het college verzoekt om een voorstel te doen waarbij het onderhands aanbestedingsbeleid maximaal wordt verruimd. 

Helaas heeft de raad besloten om de motie eerst in de commissie te bespreken. Jammer dat wij niet vandaag spijkers met koppen hebben kunnen slaan maar wel goed om te zien dat de raad dit punt serieus neemt en daarmee uitgebreider wil bespreken.

Wij kijken dan ook uit naar de bespreking in de commissie en hopen dat onze motie tijdens de volgende raadsvergadering aangenomen kan worden. Want waarom zouden we wachten met het kijken naar de mogelijkheden om meer ruimte voor onze ondernemers te creëeren als dat ook al gister had gekund. Want meer werk voor Heerhugowaardse ondernemers betekent meer werkgelegenheid, een betere economie en meer potentiële steun voor alle prachtige maatschappelijke initiatieven!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.