14 maart 2018

Gewoon met de fiets naar school

Weet u nog… Toen u nog gewoon met de fiets naar school gebracht werd door uw ouders? Die tijden lijken steeds meer achter ons te gaan liggen. Vandaag de dag staan er in de ochtend en middag rijen auto’s voor de basisschool om kinderen af te zetten en ze ’s middags weer op te halen. Wordt het niet eens tijd voor een maatschappelijk debat over deze nieuwe trend? Het CDA vindt van wel, het wordt namelijk weer tijd dat we gewoon met de fiets naar school (kunnen) gaan.

Ook als het niet je eigen kinderen zijn vindt je er wat van. Maar durf je er vaak niets over te zeggen. Immers, vandaag is de norm dat je je niet bemoeid met de opvoeding van andere kinderen dan die van jezelf. Wat vroeger normaal was, kinderen samen opvoeden in bijvoorbeeld de straat waar je woonde, is vandaag niet meer aan de orde. Het CDA is er duidelijk over, het met de auto naar school brengen van je kinderen moet de uitzondering blijven en niet de nieuwe norm worden.

Het CDA gaat dat streven natuurlijk niet in beton vastleggen. CDA Heerhugowaard wil hierover het gesprek aan gaan met de ouders, school, bewoners in de buurt en natuurlijk voorop met de kinderen zelf. Is het niet gewoon veel gezonder voor kind en ouder om actief te zijn op de fiets dan passief te zijn in de auto? Is het niet veel duurzamer om de fiets te pakken. Nog beter voor het milieu ook. Dat spaart veel geld uit dat we nu uitgeven aan fijnstof-reductieprogramma’s? En de fiets zorgt voor veel minder overlast qua parkeerdruk dan auto’s voor de basisschool!

Bekijk hier al onze standpunten:https://goo.gl/AwojRF

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.