19 maart 2018

Oude Kotte zoekt naar verbinding

De afgelopen vier jaren heb ik een goed beeld gekregen waar de politieke opgaven in Heerhugowaard liggen. Iets wat mij persoonlijk heeft geraakt en waar ik mij zorgen over maak, is hoe onze samenleving aan het veranderen is.

We lijken te verschuiven van een ‘wij-cultuur’ naar een ‘ik-cultuur’, waarbij onze eigen mening het hoogste goed is. En ja, we mogen allemaal zeggen wat we vinden. Maar echte vrijheid kan alleen bestaan als vrijheid ook grenzen kent. Neem als voorbeeld je relatie met je partner. De verbindende factor daarin is niet vrijheid, maar liefde.

Als politicus vind ik dat een mooi uitgangspunt. Vrijheid moet ondersteunend zijn aan verbondenheid. Niet de ik-cultuur centraal, maar rekening houden met elkaar! Vindt u dit ook, dan daag ik u uit om bij de komende verkiezingen niet te stemmen op wat het beste is voor de “ik”, maar wat het beste is voor de “wij”.

En ja ik weet het, de ideale politicus bestaat niet. Maar van een ieder die het probeert te zijn zou u mogen verwachten dat hij zoekt naar verbinding en niet zorgt voor verdeeldheid, dat hij integer is en dat u hem kunt vertrouwen. En zo vraag ik aan ú het vertrouwen om een hernieuwd mandaat voor de komende periode. kijk voor filmpje verder op facebook

Bekijk hier al onze standpunten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.