17 januari 2021

CDA blij met woningbouwplan Hensbroek

Het CDA is blij dat er eindelijk een plan ligt om weer woningen te bouwen in Hensbroek. Het CDA heeft hier al lange tijd op aangedrongen maar helaas bleef een concreet plan lange tijd uit. Dat plan ligt er nu gelukkig wel. Een woningbouwplan voor 46 woningen gelegen tussen de voetvelden van Apollo ’68 en de Julianaweg op de gronden van voorheen Mak. 


Het CDA ziet in het plan een goede kans om gevarieerd te bouwen, voor alle doelgroepen lijken er mogelijkheden te zijn. Hoewel het zeer waarschijnlijk is dat bij realisatie van het plan, lees de bouw van 46 woningen in één keer, alle woningen vlot worden verkocht is het CDA daar geen voorstander van. Het CDA vindt dat de schaarse mogelijkheden die zich voordoen om in Hensbroek iets te bouwen vooral ten goede moeten komen aan de inwoners van het dorp zelf of mensen die een binding hebben met Hensbroek. Dat betekent wat het CDA betreft dat het bouwplan in delen wordt opgeknipt zodat er in de komende jaren steeds een aantal woningen beschikbaar komen voor die Hensbroekers die daar op dat moment aan toe zijn.  

Hoewel de blijdschap overheerst dat er in Hensbroek eindelijk weer gebouwd kan worden had het CDA het nog mooier gevonden wanneer de gemeente dit plan zelf had ontwikkeld. Het CDA is voorstander van een actief grondbeleid waarbij de gemeente gronden opkoopt voor woningbouw en deze zelf in ontwikkeling neemt. 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.